SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

19-07-2023

Hazerswoude-Rijndijk…

Foto: omroepwest.nl

Sinds afgelopen vrijdag staat het er ineens, ter hoogte van het Oostvaartpad: een plaatsnaambord met ‘Rijndijk’. Een plaatsnaam die helemaal niet bestaat. “Foutje”, aldus de gemeente Alphen aan den Rijn.

De gemeente probeerde eerst nog even alles door te schuiven naar de aannemer die het bord geplaatst heeft. Die op andere plekken ook nog plaatsnaamborden in de grond sloeg, maar dan wél met bestaande plaatsnamen. Dus waarom dan toch bij dit bord Rijndijk in plaats van Hazerswoude-Rijndijk? Dat kan natuurlijk nooit aan die aannemer liggen, die plaatst wat hij aangeleverd krijgt. “De borden zijn gemaakt bij een bedrijf en die hebben het er niet goed op gedrukt”, probeert de gemeentewoordvoerder vervolgens. Maar waarom heeft dat bedrijf dan de naam Hazerswoude en het verbindingsstreepje niet gedrukt?

Eigen schuld
En ja hoor, de plaatsnaamblunder is gewoon bij de gemeente Alphen aan den Rijn zelf gemaakt. Toen het de borden bestelde. “Het is gewoon een foutje”, geeft de gemeentewoordvoerder uiteindelijk toe. Om er vervolgens aan toe te voegen: “Er moet Hazerswoude-Rijndijk staan.” Ja, daar waren wij al langer achter…

Bron: omroepwest.nl