SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

30-09-2021

Grootste transparante LED-scherm van West-Europa

Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht heeft er een eyecatcher van maar liefst 193 vierkante meter bij, de enorme glazen façade van de ingang tegenover Utrecht Centraal Station is volledig bekleed met een transparant LED-scherm.

Een techniek, waarbij de lichtinval behouden blijft en men van binnen nog steeds naar buiten kan kijken. Voor de productie en montage tekende Q-lite.

Meer beleving
Het winkelcentrum is één van de drukstbezochte plaatsen in Nederland met meer dan 140 winkels en restaurants. Het transparante LED-scherm is geplaatst in opdracht van blowUP media Benelux BV. Er wordt content getoond met impactvolle video’s en 3D content. Utrecht is hiermee een bezienswaardigheid rijker. Ook internationaal is er al veel belangstelling getoond in de locatie, aldus Q-lite

Huzarenstuk
“Het was niet eenvoudig om dit LED-scherm te plaatsen”, zegt commercieel directeur Jacco Zwart. “Er zijn veel nieuwe technieken gebruikt om de transparantie van het LED-scherm zo hoog mogelijk te houden. Het LED-scherm heeft een transparantie van 70%. Dit betekent dat bezoekers in het gebouw naar buiten kunnen kijken, terwijl bezoekers buiten een volledig full colour beeld zien. Er kan ook transparante content op het scherm geplaatst worden, waardoor je deels beeld krijgt en deels nog door het scherm kunt kijken. Een unieke beleving. De bijzondere vorm van het entreegebouw gaf nog een extra moeilijkheid: bij een normaal LED-scherm hadden we de raampartij niet volledig kunnen vullen, maar door op maat gemaakte LED-modules te gebruiken konden we de glazen façade met schuine rand volledig inzetten als beeldscherm.”

Nieuwe toepassing breekt door
“Het transparante LED-scherm in deze vorm is een nieuwe innovatieve techniek die Q-lite in 2018 op de markt gebracht heeft”, zegt Zwart. “Door de hoge transparantie, het lage gewicht en scherpe beelden kunnen veel locaties uitgerust worden met digital signage, waar voorheen een standaard LED-scherm geen optie was. Ideaal voor supermarkten, zakenkantoren, sportcentrums en autodealers. De interesse is groot, ook buiten de Benelux. Zo mogen we momenteel meer dan 30 e.leclerc supermarkten in Frankrijk voorzien van transparante LED-schermen.”