SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

24-09-2021

Geslaagde Sign2Com

De organisatie van Sign2Com kijkt terug op een geslaagd evenement. De eerste beurs ‘sinds tijden’ op ons vakgebied sloot na 3 dagen op dinsdag 21 september haar deuren.

Gezien de sanitaire omstandigheden van de afgelopen periode was het een bijzondere editie, aldus de organisatie die de nodige maatregelen had getroffen om er een corona-veilige beurs van te maken. Zo was ook het dragen van mondkapjes verplicht, behalve op de stands, maar het merendeel van de bezoekers hield zich er niet aan.

Daling bezoekers
Een daling van het aantal bezoekers was wel voorzien, zeker omdat het coronavirus nog altijd rondwaart; dat heeft nog altijd een negatief effect op van ‘A naar B’ te gaan. Daartegenover keken velen reikhalzend uit naar een evenement om elkaar weer eens live te kunnen ontmoeten. De organisatie telde iets meer dan 3.000 bezoekers, verdeeld over drie dagen waarbij de maandag traditioneel het drukst bezocht werd. Dat is helemaal niet verkeerd; weliswaar een daling ten opzichte van de vorige editie in 2018 waar 3.500 geïnteresseerden op afkwamen. En we nemen aan dat bezoekers die, bijvoorbeeld voor een hapje in het restaurant of een toiletbezoek, de beursvloer kortstondig verlieten en daarna weer naar binnen gingen niet opnieuw als bezoeker werden geteld want je badge werd steeds opnieuw gescand bij binnenkomst.

Kwaliteit
Zoals bij alle evenementen haast de organisatie zich dan te zeggen dat er weliswaar sprake was van een daling maar dat de kwaliteit het won van de kwantiteit. Dat zou ook de mening zijn geweest van de meeste exposanten. De contacten waren interessant, de interesse van bezoekers concreet en er vond directe verkoop plaats. Niet onlogisch, want 86% van de bezoekers was eindbeslisser, medebeslisser of adviseur in het aankoopproces.

Unieke sfeer
Er werd door iedereen fors geïnvesteerd in hospitality: mooi afgewerkte stands, demo’s en free catering voor alle exposanten en bezoekers zorgden voor een unieke sfeer die door iedereen werd gewaardeerd, aldus de organisatie. Daarnaast werd -in samenwerking met M&C magazine– een hoogwaardig seminarprogramma gepresenteerd dat op veel interesse kon rekenen bij de bezoekers.

De organisatie van Sign2Com blikt dus zeer tevreden terug op deze editie en kijkt uit naar de volgende die plaatsvindt in het najaar van 2013.