SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

22-09-2022

Geanimeerde bijeenkomst FESPA Nederland bij Vink Kunststoffen

Op dinsdag 20 september was FESPA Nederland te gast bij Vink Kunststoffen in Didam, in het nieuwe kantoorpand dat vorig jaar in gebruik werd genomen. De aanwezige FESPA leden werden hier uitgebreid voorgelicht over het ReVink programma waarbij hergebruik van plaatmaterialen centraal staat.

Het onderwerp kwam al eerder aan bod in SignPro Benelux. De afgelopen tijd heeft Vink Kunststoffen de nodige vorderingen gemaakt in het ReVink programma.

ReVink
Met 29 deelnemers was het een goed bezocht bijeenkomst. Namens Vink Kunststoffen zette Bas Gepkens uiteen welke uitgangspunten worden gehanteerd voor het opzetten van het eigen Revink recycleprogramma en wat de uitkomsten tot nu toe zijn. Hij kreeg daarbij assistentie van Ingo Schoots van de Circulair Plastic Factory. Voor dit bedrijf is een cruciale rol weggelegd in het ReVink programma. Ze zijn verantwoordelijk voor het terugbrengen van gebruikte plaatmaterialen tot grondstof voor nieuwe plaatmaterialen.

Energieprijzen
Aan het begin van de bijeenkomst voerde COO Vink Kunststoffen Henk Abma het woord. Hij zette in een aantal stappen uiteen hoe Vink Kunststoffen door de jaren heen is geƫvolueerd tot wat het nu is. Gerry van Alst, Business Unit Manager Sign & Graphics, lichtte aan het einde van de bijeenkomst het huidige aanbod aan duurzame producten toe. Onderdeel van het programma was ook een rondleiding in de hallen van Vink Kunststoffen en een bezoekje aan het verkoopkantoor. Er werd afgesloten met een borrel en aansluitend een goed verzorgd warm buffet. Van de gelegenheid om met elkaar nog na te praten werd goed gebruik gemaakt.
Eduard Hoogendijk, directeur FESPA Nederland, keek in zijn slotwoord nog even vooruit. De groep FESPA Innovators komt op 11 oktober nog bij elkaar en op 12 december is er het FESPA Nederland Trend Event 2023, het evenement voor de gehele Print & Sign industrie. Hoogendijk meldde alvast dat het bestuur werkt aan een extra event waarbij de problematiek rond de sterk gestegen energieprijzen centraal staat.