SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

11-05-2023

Geanimeerd PINT festival

Het tweedaagse PINT festival ging op woensdag 10 mei van start bij de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo.

De eerste editie vond alweer wat jaren geleden plaats, in België, nog vóór de coronatijd. De organisatoren Dimix en Trotec Laser vonden het dus weer eens tijd worden om dit evenement weer eens succesvol op de kaart te zetten.

Onderwijs
Een van de opvallende zaken van het festival was de aanwezigheid van studenten van de Universaty of Twente die buiten, vóór de ingang, opgesteld stonden hoe laserapparatuur en (3D)printers van Trotec en Dimix kunnen bijdragen aan innovatie. Zo zijn de propellers van een zonne-energie boot gemaakt met een 3D printer waarbij de bladen afzonderlijk geprint worden zodat elk blad afzonderlijk vervangen kan worden. Volgens Charl Snijders, Managing Director van Trotec Laser, onderstreepte de aanwezigheid van de studenten de band die zijn bedrijf en eventpartner Dimix hebben met het onderwijs. “We proberen zo ook het enthousiasme bij leerlingen en studenten voor technische vakken te stimuleren. Deze samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen dragen daar positief aan bij.”

Partners
Daarmee werd ook meteen een groot deel van de thema’s van dit tweedaagse, interactieve festival blootgelegd: Innovatie, Educatie, Connectiviteit en Duurzaamheid. Trotec en Dimix waren overigens niet de enige bedrijven die in de Twentse Bierbrouwerij te bewonderen waren. Onder meer Glasfolie Suncontrol, Grafityp en softwareleverancier Onyx toonden (een deel van) hun producten en diensten.

Hier vindt u een fotoimpressie van het evenement op de eerste dag en hier ziet u de video. Abonneer u ook op ons SignPro Benelux Youtube videokanaal, dat groeiende is, daar ziet u nog meer video’s.