SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

14-02-2023

Filmolux Benelux exposeert ruim assortiment

High-tack media, Solvoprint performance wall-grip voor moeilijk te plakken ondergronden

Filmolux Benelux presenteert van 14 t/m 16 maart haar assortiment aan printmedia, montagefolies, lamineerfolies en machines.

Op de Sign & Print expo in Gorinchem bezoekt u ze op stand G124.

easy dot®
Filmolux presenteert het volledige easy dot assortiment inclusief de meest recente milieuvriendelijke varianten, de easy dot® PET mat L-UV en easy dot® PET transparent L-UV. Milieuvriendelijke PET-folie voor eenvoudige applicatie easy dot®, ontwikkeld door Neschen, is een zelfklevend vinyl voorzien van een ‘dotbelijming’. Doordat de lijm niet egaal is maar uit ‘dotjes’ bestaat ontstaan er kleine luchtkanaaltjes. Hierdoor is de folie zeer eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op het oppervlak.
De nieuwe easy dot® PET media maken dankzij de materiaaleigenschappen een materiaalbesparing van ongeveer 25% mogelijk in vergelijking met PVC-producten, waardoor de hoeveelheid afval aanzienlijk wordt verminderd, aldus Filmolux. Dankzij de lijm op waterbasis en de PVC-vrije folie, zijn de easy dot® folies ook in andere opzichten een milieuvriendelijk product. Het vertoont bovendien vrijwel geen krimp, heeft een opmerkelijk homogeen oppervlak en levert fotorealistische printresultaten met UV- en latexinkten. Bovendien biedt de nieuwe easy dot® PET transparent L-UV folie ten opzichte van de pvc versies een uitzonderlijke transparantie.

High tack media
Om te voldoen aan de eisen van klanten in de interieur- en signagemarkt presenteert Filmolux diverse high-tack folies met een extra sterke kleefkracht. Deze folies hechten moeiteloos op ruwe poreuze oppervlakken en oppervlakken met een lage oppervlaktespanning zoals gips, beton, spaanplaat en polypropyleen. Ook binnen deze range biedt Filmolux een pvc-vrij alternatief met de NESCHEN PP wall-grip L-UV smooth en NESCHEN PP wall-grip L-UV sand folies.

Vloersticker media
Filmolux biedt een ruim assortiment aan vloersticker media. Naast printmedia in combinatie met een anti-slip laminaat biedt Filmolux diverse anti-slip gecertificeerde media die niet meer gelamineerd hoeven te worden. Op de stand worden twee vloerfolies gepresenteerd; UVprint ‘n’ walk power-tack, een high-tack vloerfolie voor moeilijk te plakken ondergronden en FILMOfloor rug ‘n’ wall, een high-end vloerfolie met R12 certificering welke o.a. geschikt is voor het aanbrengen op tapijt en voor kortstondige toepassingen buitenshuis.

Neschen ColdLam 1650 lamineermachine
Naast media demonstreert Filmolux de Neschen ColdLam 1650 lamineermachine, ideaal voor het opplakken en lamineren van drukwerk met een breedte tot maximaal 1650 mm. De machine beschikt over een verwarmde bovenwals, instelbaar tot max 70° C voor het verwerken van diverse materialen zoals lamineerfolies- en dubbelzijdig klevende opplakfolies. De Neschen ColdLam 1650 heeft een verwerkingssnelheid van 8 m/min.

pvc-vrij alternatief
Ook dit jaar is pvc-vrije media weer een belangrijk thema op de stand van Filmolux. Filmolux wil haar bezoekers laten zien dat ongeacht de toepassing er nagenoeg altijd een pvc-vrije keuze gemaakt kan worden.