SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

15-12-2022

FESPA Nederland kijkt vooruit

Het Trend Event werd zeer goed bezocht.

Voorafgaand aan het FESPA TREND Event 2023 werd de FESPA Nederland ledenvergadering gehouden waar het bestuur verslag deed van de activiteiten in 2022, de plannen voor 2023, en de verantwoording aflegde over het financiële reilen en zeilen.

FESPA Nederland directeur Eduard Hoogendijk en voorzitter Wout van As deden het woord. Het ledental van FESPA Nederland is in het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid. Ook voor 2023 wordt verwacht dat het ledental zal groeien. Dat zien we terug in de begroting voor komend jaar.

Bescheiden
De vereniging heeft de financiën op orde en staat volledig op eigen benen nadat in de startfase gebruik gemaakt is van eerder daarvoor opzij gezet geld. Het overkoepelende FESPA heeft in de eerste fase ook meegeholpen, maar leverde de afgelopen twee jaar geen bijdrage meer door het wegvallen van de eigen (beurs)inkomsten. Voor 2023 wordt in de begroting een bescheiden bedrag ingeboekt. FESPA Nederland kwam ook met cijfers over hoe de huidige leden zijn ingedeeld naar hoofdactiviteit. Grafisch/print is met 47 procent het ruimst vertegenwoordigd, gevolgd door signmakers met 31 procent. Industrieel en textiel zijn elk met 11 procent vertegenwoordigd.

Ledenreis naar Durst en Zünd
Ook kwam het programma voor komend jaar aan bod. Hoogendijk kon melden dat de eerder uitgestelde ledenreis komend jaar al van 8 t/m 10 februari plaatsvindt waarbij zowel Durst in Brixen (Italië) als Zünd in Altstätten (Zwitserland) de bestemmingen zullen zijn. Tot aan de zomer ligt het programma vast met als een van de hoogtepunten de World Wrap Masters Netherlands dat samen met de Sign & Print Expo wordt georganiseerd van 14 t/m 16 maart.
Komend voorjaar zijn er ook internationale activiteiten waaraan de leden kunnen deelnemen. Het WrapFEST dat voor de eerste keer op 26 en 27 april plaatsvindt op het circuit van Silverstone (UK). Daarnaast is er van 23 t/m 26 mei de FESPA Global Print Expo in München. Beide evenementen zijn voor de leden van FESPA Nederland gratis toegankelijk.
Voor de groep bedrijven die zich als Industry Innovator heeft aangesloten zijn er op 18 april, 8 juni, 12 september en 21 november bijeenkomsten gepland. Op 20 juni, 17 oktober en 12 december zijn er dan nog bijeenkomsten voor alle leden. Deze laatste bijeenkomst is dan weer het TREND Event 2024.

Een uitgebreid verslag van het Fespa Trend Event met foto’s vindt u hier.