SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

25-05-2021

Fespa.com beschikbaar in 36 talen

Fespa heeft speciale vertaalsoftware losgelaten op haar website inhoud waardoor de teksten nu te lezen zijn in maar liefst 36 verschillende talen.

Fijntunen
Het gaat om alle content van de laatste zes maanden. Fespa prestenteerde haar website altijd al in drie talen, te weten Engels, Duits en Spaans, en in het verleden zou het een vermogen hebben gekost om de inhoud in zoveel extra talen om te zetten, volgens Fespa CEO Neil Felton. “Maar met deze software komen we een aardig eind. Het is weliswaar niet 100% perfect maar we weten zeker dat onze informatie nu gemakkelijker toegankelijk is voor heel veel ge├»nteresseerde vakgenoten, ongeacht welke taal ze spreken.” Felton voegt eraan toe dat locale redacteuren de teksten de komende maanden nog verder zullen redigeren en fijntunen om zodoende eventuele onduidelijkheden aan te passen.

Urdu…
Voor de (vreemde)talenfreaks onder ons: naast Engels, Duits en Spaans zijn de volgende talen toegevoegd: Afrikaans, Arabisch, Bengaals, Bulgaars, Chinees, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Nepalees, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Singalees, Slowaaks, Zweeds, Tagalog, Tamil, Thais, Turks, Oekraïens en Urdu.
Volgens Felton is deze uitbreiding in talen zeer nuttig, gezien de 73.000 paginabezoeken per maand.