SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

29-03-2022

FESPA Berlijn’s thema: Print in Motion

Na een kleine radiostilte ontvouwt de FESPA organisatie haar plannen voor de Global Print Expo 2022 in Berlijn.

Het van 31 mei t/m 3 juni durende evenement telt op dit moment 325 standhouders; bijna 50 procent meer in vergelijking met het vorig jaar in Amsterdam gehouden event. Het thema dit jaar is ‘Print in Motion’.

Printeriors
Aan de beurs wordt een beperkt aantal evenementen gekoppeld. Printeriors keert terug, heeft bij de zuidelijke ingang van de Messe zelfs 2 keer zoveel oppervlak toegekend gekregen, en zal een reeks aan textiel, wandbekleding, meubilair, vloeren, beeldende kunst, verlichting en accessoires presenteren. FESPA heeft opnieuw samengewerkt met illustrator Jasper Goodall wiens werk wordt gecureerd en ontwikkeld door FESPA Textiel Ambassadeur Debbie McKeegan middels ontwerp, productie en afgewerkte producten. Bezoekers worden volgens FESPA meegenomen in een wereld van flora en de frisheid van de natuurlijke wereld terwijl ze een collectie van zeven thema’s doorlopen: Tropical Verdure, Nature’s Canopy, Opulent Lux, Aqua Mist, Surface Micro, Organic Flora en Cacti Geos.

Inspiratieplek
Nieuw is het Associations Pavilion, een ruimte op de beursvloer waar lokale FESPA organisaties, waaronder FESPA Nederland, applicaties van bij hen aangesloten bedrijven tonen. Het moet een inspiratieplek worden.

World Wrap Master 2022
Ook de World Wrap Masters competitie gaat dit jaar door met nieuwe sponsors zoals HP en 3M. Op dag 1 is de Europese finale en op dag 3 en 4 strijden de continenten met elkaar voor de titel World Wrap Master 2022.

Duurzaamheid
Het traditionele seminarprogramma heeft plaatsgemaakt voor een serie presentaties over duurzaamheid, waarvoor een eigen theater op de beursvloer is gecreëerd, volledig opgetrokken uit herbruikbare materialen. FESPA ziet duurzaamheid als speerpunt en brengt het op deze manier extra onder de aandacht. Hier zullen deskundigen een reeks informatieve lezingen houden over onderwerpen als duurzame materialen om te gebruiken voor grafische en textiele toepassingen. Maar ook de vraag hoe het energieverbruik te verminderen en zaken als carbon footprint faciliteiten en benchmarking. Hoe maken we toeleveringsketens transparanter en hoe kunnen printprofessionals greenwashing vermijden.

(Nog niet) alle lichten op groen
FESPA verwacht dat de beurs in Berlijn drukker bezocht zal worden dan in Amsterdam het geval was. Toch houden ze nog enkele slagen om de arm. Covid-19 zorgt ook nu nog voor restricties in reizen en verblijf. Met name in Azië is dat het geval. Maar ook in Duitsland staan nog niet alle lichten op groen. Het 3G beleid van de Duitse overheid is hier vooralsnog van toepassing, al kan dat nog veranderen. De meeste bezoekers zullen uit Duitsland, Polen en de Scandinavische landen komen. Het feit dat de lokale FESPA organisaties hun leden steeds meer weten te activeren zou ook voor extra toeloop kunnen zorgen.

30 euro korting!
Via SignPro Benelux ontvangt u 30 euro korting op de entreeprijs als u zich hier registreert met toegangscode FESH227