SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

02-06-2022

FESPA Berlijn, dag twee

De tweede dag van de FESPA Global Expo in Berlijn stond wat Agfa betreft in het teken van het definitief afronden van de voorgenomen overname van Inca Digital.

Vanaf nu is Inca onderdeel van Agfa. Inca is al heel ver in de ontwikkeling van een nieuwe generatie kartonnage machines en Agfa is als ontwikkelaar van watergedragen inkten in staat om er de juist inkten voor te produceren. Ook zonder de komst van Inca groeit de omzet van de divisie waaronder digital print valt. We troffen dan ook een opgetogen Agfa gezelschap in de presentatieruimte.

Positieve sfeer
Hoewel velen zich realiseren dat we te maken hebben met onzekere economische vooruitzichten en schaarste aan grondstoffen of transportmiddelen soms voor vertraging zorgt is er ook in het algemeen sprake van een positieve sfeer op de beursvloer. Juist in de hoek van de bekende leveranciers van uitrusting gericht op de signmaker komen positieve geluiden over de groei in bestellingen. Naast eerder al Mimaki tonen desgevraagd ook Roland en Mutoh tonen zich positief en bij HP op de stand is het al niet anders. Duurzaamheid is een van de thema’s die op deze beurs bij veel stands terugkeert; HP had de hele stand opgetrokken rond dit thema.

Jonge generatie zeefdrukkers
In Berlijn is de hal met zeefdrukuitrusting beter gevuld in vergelijking met de vorig jaar gehouden editie in Amsterdam. Ook hier positieve geluiden. Er lijkt een jonge generatie zeefdrukkers aan te komen die investeert in continuïteit. Uiteraard krijgt in deze hal zowel DtG als DtF volop aandacht.

Dag drie
We komen op dag twee behoorlijk wat Nederlandstalige bezoekers tegen op de beursvloer. Ook onder hen vooral positieve geluiden over het getoonde aanbod en de sfeer op de beursvloer.
Op naar dag drie. Eindelijk een hele dag de tijd om als redactie op de beursvloer rond te lopen, nu de meeste persconferenties achter de rug zijn. Er zijn namelijk altijd zaken te ontdekken waarvan je het bestaan niet kende.