SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

02-07-2021

Epson’s nieuwe 44-inch foto- en technische printers

Epson komt met nieuwe printers, inclusief twee nieuwe 44-inch machines – de SureColor SC-T7700D voor de technische/AEC- en POS-markten en de SureColor SC-P8500D voor fotoproductie, gericht op gebruikers die behoefte hebben aan een compacte printer met dubbele rol.

Een uitzonderlijke productiviteit en beeldkwaliteit maar ook het hoogste beveiligingsniveau, aldus Epson.

Tegen de muur
De nieuwe modellen zijn slank en onopvallend vormgegeven. Door de platte achterkant kunnen ze strak tegen de muur worden geplaatst en het vlakke bovenoppervlak kan worden gebruikt voor proofing. De printers zijn erg makkelijk in gebruik doordat alles toegankelijk is vanaf de voorkant – de intuïtieve gebruikersinterface, de inschuifbare papierlade en de verbruiksartikelen – allemaal zonder dat de printer verplaatst hoeft te worden.

Moeiteloze media-installatie
De productiviteit wordt geoptimaliseerd met de 2,64-inch PrecisionCore MicroTFP-printkop, de Variable Sized Droplet-technologie en de Nozzle Verification-technologie. Een nieuwe, vereenvoudigde functionaliteit voor het automatisch laden van de rollen zorgt voor een moeiteloze media-installatie, gecombineerd met automatische mediawisseling tussen de rollen. De optionele Production Stacker voegt een afwerkingsoplossing toe, waarbij prints van maximaal twee hele rollen worden gestapeld.

Veilig
Epson garandeert veilig printen dankzij een breed scala aan verbeterde IT- en beveiligingsfuncties. Veilige communicatie met netwerkauthenticatie, gegevensbescherming en apparaat-toegangscontrole zorgen ervoor dat zeer vertrouwelijke documenten worden beschermd. Dankzij Open Platform-ondersteuning, kunnen klanten met ISV’s werken voor printoplossingen op maat en centrale beheer- en tracking-toepassingen zoals Epson’s Cloud Solution PORT. Softwaretools maken centraal beheer van externe dreigingen mogelijk, waardoor deze printers geschikt zijn voor commerciële bedrijven.

SureColor SC-T7700D
De SureColor SC-T7700D is ontworpen voor architectuur-, ingenieurs- en constructiebedrijven (AEC) die gedetailleerde en nauwkeurige CAD-plannen en -tekeningen produceren, maar ook voor retailers die POS-posters (point of sale) willen maken die de kleuren van het bedrijfslogo exact reproduceren.

SureColor SC-P8500D
De SC-P8500D is ontworpen voor het printen van posters in grote volumes en voor copyshops die grootformaat-fotoprinten ook als selfservice bieden. De 6-kleuren UltraChrome Pro6-inktset bevat zowel mat- en fotozwart als een nieuwe grijze inkt voor vloeiende overgangen en minder korreligheid.

Beide printers komen in september 2021 op de markt. De prijzen liggen iets boven de vijfduizend euro excl. btw.