SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

25-09-2020

Epson SureColor SC-R5000 met resin-inkt

Met de lancering van de SureColor SC-R5000-serie heeft Epson zijn signage-printerlijn uitgebreid met een resin-inktoplossing, waardoor printdienstverleners en creatieve ontwerpbureaus een breed scala aan hoogwaardige signage-toepassingen kunnen produceren met milieuvriendelijke en opvallende resultaten. De nieuwe R-serie moet tegemoetkomen aan de behoefte in de sector aan grootformaatprinters die werken met harsinkten en voortbouwen op de jarenlange innovatie van Epson op het gebied van imaging, kleurbeheer en substraatbeheer.

De nieuwe 64-inch printer biedt hoogwaardige printprestaties en kleurbeheer dankzij de PrecisionCore Micro TFP-printkop. De nauwkeurige temperatuurregeling, gemonitord door vier temperatuursensoren, zorgt ervoor dat de kleur consistent is van rand tot rand en van boven tot onder. Drie onafhankelijke verwarmingsstations (preheat / platen heat / post-cure heat) zorgen voor kleuruniformiteit en een soepele mediaverwerking. Het efficiƫnte droog- en uithardingsproces maakt lamineren en levering op dezelfde dag mogelijk, zodat doorlooptijden verkort kunnen worden.

De PrecisionCore Micro TFP-printkop heeft een lange levensduur en zorgt voor nauwkeurige en reproduceerbare kleuren. Omdat Piƫzo-printkoppen niet onderhevig zijn aan thermische degradatie, blijven druppelplaatsing en puntgrootte consistent gedurende de hele levensduur van de printkop, stelt Epson. Wanneer de printkop uiteindelijk moet worden vervangen, kan dat worden uitgevoerd door de operator, wat de uptime en de productiviteit verhoogt.

De toonaangevende Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) biedt een zeer nauwkeurige maatvastheid, wat een vereiste is voor gelaagd werk voor bijvoorbeeld etalages en muren. Deze consistente herhaalbaarheid vermindert materiaalverspilling, installatietijd en levert naadloze resultaten voor de klant.

De nieuwe 6-kleuren UltraChrome RS-inktset is een reukloze resin-inkt op waterbasis en is geschikt voor gebruik in alle omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, hotels en binnenfaciliteiten. De bulk-inktoplossing biedt keuze uit 1,5 liter inktzakken voor middelgrote printvolumes en twee sets hot-swappable inkten voor hoge printvolumes (beschikbaar op de SC-R5000L).