SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

24-03-2021

Em. de Jong aandeelhouder Print.com

Beheermaatschappij Em. de Jong, moederbedrijf van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is aandeelhouder met minderheidsbelang geworden van Print.com. Daarnaast heeft Print.com een minderheidsbelang verworven in Kampert-Nauta, een dochterbedrijf van Em. de Jong, en het onderliggende bedrijf Sparkles.

Toekomstbestendig
In navolging van eerdere gezamenlijke overnames bouwen beide partijen met dit nieuwe samenwerkingsverband verder aan een toekomstbestendige keten. “Een integratie over de volledige keten is noodzakelijk om op lange termijn een bestendig model te hebben en hiermee de productie te kunnen verzekeren”, aldus Print.com oprichter Marco Aarnink. “Een eerlijk verdienmodel waar de hele keten van profiteert, niet alleen de ‘voorkant’.”

Synergie
De samenwerking met Em. de Jong biedt mooie kansen voor alle partijen. “Dankzij de recente investering en de goede synergie tussen alle bedrijven kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de hele drukwerkketen”, zegt Aarnink. “Alle technieken zijn aanwezig in de groep; large format print, textiel-, digitaal-, offset- en rotatiedruk. Ook biedt deze samenwerking ons de mogelijkheid om nog sneller internationaal stappen te maken en kunnen we meer investeren aan de productiekant. Em. de Jong is ook vellenoffset een serieuze speler. Daarbij hebben ze recent geïnvesteerd in een Landa-pers. Voor Print.com is Landa een nieuwe markt en met dit soort investeringen kunnen we veranderingen in het landschap actief omarmen en onszelf blijven vernieuwen in zowel productie als aan de voorkant van het online platform.”

Samenwerken
Deze wederzijdse participatie bouwt voort op eerdere gezamenlijke overnames. Zo sloegen Print.com en Kampert-Nauta in 2019 de handen ineen bij de overname van TMB Image Center B.V. in Schijndel. Een tweede samenwerkingsverband tussen Print.com en Em. de Jong volgde in 2020 toen het consortium Arcis de bedrijven Spotta en Axender overnam. Met deze overname werd een belangrijke stap genomen om de huis-aan-huisbezorging van drukwerk te kunnen waarborgen. Het produceren van drukwerk is één, maar het traject na het drukken en afwerken is net zo belangrijk.
“Samenwerkingen met andere producenten blijven van groot belang”, stelt Aarnink. “Wij waarderen onze leveranciers enorm en wij produceren ook lang niet alles zelf. Wij werken met vele gespecialiseerde producenten, dit om de meest bijzondere producten aan onze klanten, de creatieve professionals, te kunnen leveren. We bouwen aan lange termijn relaties, met voldoende capaciteit op logistiek handige locaties zodat we betrouwbare leveringen kunnen garanderen. Onze eigen productiebedrijven blijven zelfstandig opereren, dat betekent toegankelijk en competitief, ook voor andere partijen in de markt. Dat houdt ons scherp.”

Bekijk hier de video