SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

23-02-2023

Eerste Mimaki DTF inkjetprinter in april verkrijgbaar

Mimaki, fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigde op de Global Innovation Days zijn eerste ‘direct to film’ (DTF) inkjetprinter, de TxF150-75, aan.

De printer maakt gebruik van een op hitte gebaseerde transfermethode, ideaal voor het creëren van premium, op maat gemaakte merchandising, sportkleding en diverse promotionele textieltoepassingen.

Stabiele technologie
De TxF150-75 is de nieuwste aanwinst van Mimaki voor het segment gedecoreerde kleding en maakt zijn EMEA debuut op de Printwear & Promotion Live! beurs in het Verenigd Koninkrijk (26-28 februari 2023). DTF-printing biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding, meestal T-shirts. Het ontwerp wordt eerst rechtstreeks op een speciale transferfolie gedrukt, die met smeltpoeder wordt bestrooid. Na verhitting en droging is de transferfolie klaar en kan het met een hittepers op de stof worden aangebracht.
De nieuwe TxF150-75 is gebaseerd op Mimaki’s bestaande 150-serie, een van de best verkochte modellen. Hiermee speelt Mimaki in op de marktbehoefte aan een betrouwbare, stabiele DTF-technologie. Het ingebouwde inktcirculatiesysteem en het ontwerp van de ontgaste inktpakken voorkomen veel DTF-problemen zoals slechte inktafgifte en witte inkt verstopping. Deze kerntechnologieën, die ook de nozzlecontrole-eenheid en het nozzleherstelsysteem omvatten, zorgen ervoor dat de processen efficiënt worden uitgevoerd met minimale tussenkomst.

Levendige ontwerpen
Mark Sollman, Sr. Product Manager EMEA Mimaki Europe: “Kledingdecoratie is een sector waarin we al jaren actief zijn. We zagen welke impact de DTF-technologie op de industrie heeft gehad door zijn voordelen. DTF vermijdt het tijdrovende proces van het maken van platen bij zeefdruk en het vereiste wieden bij traditionele vinyl hittetransfer. De technologie zorgt voor levendige ontwerpen dankzij de full colour printmogelijkheden. We zijn verheugd dat Mimaki een oplossing op de markt brengt die ontworpen is voor degenen die al actief zijn in de sector van gedecoreerde kleding en degenen die deze sector willen betreden. Een printer die uitblinkt in bruikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.”

Veelzijdiger
Mimaki heeft speciaal voor deze oplossing een eigen assortiment pigmentinkten op waterbasis (PHT50) ontwikkeld. Vanaf maart 2023 zijn deze inkten OEKO-TEX® ECO PASSPORT gecertificeerd , wat garandeert dat aan de veiligheids- en milieunormen wordt voldaan in overeenstemming met de duurzaamheidsbeloften van Mimaki. In tegenstelling tot hittetransfer printen met sublimatie, is DTF veelzijdiger als het gaat om materialen. Er kan met meer dan alleen polyester en TC gemengde materialen worden gewerkt, en op licht of donker gekleurde stoffen.
De printer wordt ook geleverd met Mimaki’s RasterLink7 RIP-software, zodat gebruikers volledig overzicht hebben en het proces van ontwerp tot eindproduct kunnen stroomlijnen. Zoals bij alle Mimaki technologieën ontvangen kopers uitgebreide in-house ondersteuning, zowel tijdens de initiële set-up als tijdens het gebruik.

De TxF150-75 is vanaf april 2023 verkrijgbaar in EMEA.