SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

28-10-2021

easy dot® goes green

Neschen’s easy dot® is nu ‘in het groen’ verkrijgbaar zodat innovatieve reclameboodschappen het milieu minder belasten, meldt Filmolux.

Met de beproefde easy dot® lijmtechnologie heeft Neschen een printfolie ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen. Neschen wil niet alleen innovatieve printmedia ontwikkelen, maar deze ook voortdurend optimaliseren in het belang van het milieu. De fabrikant heeft nu dus ook een manier gevonden om de eigenschappen van de bewezen easy dot® folie over te brengen op een PVC-vrij materiaal.

Materiaalbesparing
“Dankzij de hogere stijfheid maakt de easy dot® PET matt L-UV folie een materiaalbesparing van 40 procent mogelijk, waardoor afvalvolumes aanzienlijk kunnen worden gereduceerd”aldus Dirk Peereboom, verantwoordelijk productmanager bij Neschen. “Het is gecoat met een oplosmiddelvrije lijm op waterbasis. Dit betekent dat klanten hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen met slechts een kleine verandering in hun eigen werkroutine.”

Applicatie-eigenschappen
De nieuwe enkelzijdig zelfklevende polyesterfolie combineert alle voordelen van de beproefde easy dot® technologie op het gebied van toepassing en duurzaamheid. Ontworpen voor gebruik binnenshuis op vlakke oppervlakken zoals metaal, glas of tentoonstellingspanelen overtuigt de folie vooral door zijn ongecompliceerde verwerking, aldus Neschen. De folie kan eenvoudig en zonder luchtbellen worden aangebracht en, indien nodig, snel en zonder resten worden verwijderd. Tegelijkertijd is de acrylaatlijm verouderingsbestendig, wat easy dot® PET matt L-UV opmerkelijk duurzaam maakt.

Filmolux
Bovendien vertoont het vrijwel geen krimp tijdens de verwerking, is het vormvast, heeft het een homogeen, mat oppervlak en levert het fotorealistische printresultaten met UV-uithardende en latexinkten. Bedrukt met UV-inkten is easy dot® PET matt L-UV bijzonder krasvast. Het nieuwe lid van de easy dot®-familie heeft een brandveiligheidscertificaat (B-s1-d0) volgens EN 13501 en is per direct verkrijgbaar. Verkrijgbaar bij Filmolux.