SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

13-09-2022

Duurzame doorontwikkeling polyester easy dot®

Na de witte easy dot® PET matt L-UV komt Filmolux nu met een duurzame doorontwikkeling van polyester easy dot®. De easy dot® PET transparent L-UV maakt een aantrekkelijke en innovatieve vormgeving van glasoppervlakken mogelijk zonder het milieu onnodig te belasten, aldus de leverancier.

De zeer transparante folie, speciaal ontwikkeld voor gebruik op glas en raamoppervlakken binnenshuis, is bovendien voorzien van de beproefde easy dot® lijmtechnologie. De solvent-vrije lijm op waterbasis zorgt voor een eenvoudige verwerking en is daarnaast milieuvriendelijk.

Absolute transparantie
Dankzij de glasheldere transparantie blijven onbedrukte delen absoluut transparant, claimt Filmolux. Dankzij de snelle, luchtbelvrije applicatie en de gemakkelijke verwijdering zijn zelfs kortlopende reclameacties mogelijk. De folie is echter net zo geschikt voor permanente vormgeving. Vooral het aanbrengen aan de binnenzijde van etalages met een in spiegelbeeld geprint motief verlengt de duurzaamheid aanzienlijk omdat de folie zo beschermd is tegen omgevingsinvloeden en vandalisme. Indien gewenst kan easy dot® PET transparent L-UV ook gecombineerd worden met de Neschen PP matt backing. De speciale witte folie wordt als laminaat aangebracht en vervangt een witte bedrukking over het hele oppervlak. Dit bespaart inkt, tijd en geld, waardoor het ideaal is voor milieuvriendelijke composiettoepassingen met transparante media.

25% materiaalbesparing
De easy dot® PET transparent L-UV kan eenvoudig worden geplot met behulp van het kiss-cutting proces. easy dot® PET transparent L-UV is HP-gecertificeerd voor de beste resultaten met latex- en UV-inkten en maakt bijzonder duurzame printresultaten van hoge kwaliteit mogelijk. Bovendien is de folie vormstabiel en krimpvrij.
Aangezien Neschen bij de ontwikkeling van haar productinnovaties voortdurend rekening houdt met het milieu, is de nieuwe easy dot® folie PVC-vrij. Het maakt bovendien een materiaalbesparing van ongeveer 25% mogelijk in vergelijking met PVC-producten, waardoor de hoeveelheid afval aanzienlijk wordt verminderd.

Brandveilig
Met een EN 13501-certificering heeft het de best mogelijke brandveiligheidsklasse voor polymeerfolies, B-S1,d0. easy dot® PET transparent L-UV is verkrijgbaar op rol in een breedte van 137,2 cm en lengte van 50 meter.