SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

10-08-2021

Duurzaamheid en digitalisatie als topics op Empack

Foto: empack.nl

Op 27 en 28 oktober 2021 vindt het verpakkingsevent Empack plaats in de Nekkerhal te Mechelen. De organisatie meldt dat 135 exposanten zich hebben ingeschreven en dat er nog 20 stands beschikbaar zijn.

Passion for packaging
Bezoekers krijgen een antwoord op de vraag “What’s the next big thing in packaging”, belooft de organisatie. Empack richt de blik op de toekomst en focust op belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en digitale transformatie. De organisatie mikt op meer dan 150 exposanten en 3.200 bezoekers in een decor dat 4.000 m² meet.

Professioneel kennisprogramma
Empack biedt een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op hot topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, packaging en design. Zo wil Empack een kennisplatform zijn waar verpakkingsprofessionals inspiratie en nieuwe inzichten opdoen. Zo is er het programma ‘Groen Verpakken’, de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, workshops rond succesvol digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces, cases rond data driven packaging design, enz.

Drie zones met speciale focus
• Packaging Innovations: geen aparte hal zoals tijdens vorige editie maar een dedicated zone op Empack.
• Contract Pack Pavilion: bedrijven die uw verpakkingsproces uit handen kunnen nemen.
• Take Out Corner: als u op zoek bent naar duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen voor uw take away maaltijden.

Awards & netwerken
Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen en een netwerkdrink plaats: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen.
De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en -leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven.

Registreer u online met code GAAB1000 voor een gratis ticket.