SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

05-11-2021

‘Dutch Dessins’ behang in 50 exclusieve ontwerpen

Winnaar van de Wallcovering Design Contest Doreen van den Broek (r) ontvangt de bijbehorende oorkonde uit handen van Anna Borsboom van Stylink.

Vijftig stijlvolle dessins die een zitkamer, kinderkamer, hal of trappenhuis in een handomdraai een compleet nieuwe look geven. Daar staat de behangcollectie ‘Dutch Dessins‘ voor die voortkomt uit de ‘Wallcovering Design Contest’, een initiatief van Canon en Stylink om te laten zien dat maatwerk in behang voor iedereen haalbaar is.

Uit de ruim 200 inzendingen die deze ontwerpwedstrijd heeft opgeleverd, zijn vijftig ontwerpen geselecteerd en gebundeld in een stalenboek vol prachtige dessins. Winkeliers, interieurontwerpers en stylisten kunnen hun klanten hiermee inspireren en helpen bij de keuze voor een passend en exclusief dessin. Zeven geselecteerde printbedrijven, die beschikken over Canon printtechnologie, nemen de productie van de nieuwe behangcollectie voor hun rekening.

Brug tussen creatieven en printbedrijven
Het ‘Dutch Dessins’ stalenboek wordt voor 89 euro verkocht via geselecteerde printbedrijven. Het boek is speciaal ontwikkeld voor interieurontwerpers, -stylisten en -adviseurs. Zij kunnen aan de hand van het boek de dessins demonstreren in hun showrooms of winkels en gebruiken om klanten te inspireren. Die kiezen hun favoriete behang uit waarna één van de zeven printbedrijven ingeschakeld wordt om de productie op zich te nemen. Hiermee wordt een brug geslagen tussen creatieve professionals en printbedrijven die zich in deze groeimarkt willen positioneren.

Exclusief geprint behang
“Met Dutch Dessins maken we écht origineel behang bereikbaar voor elke interieurprofessional die klanten maatwerk én exclusiviteit wil bieden”, vertelt Job Frans, European Product Sales Director, Large Format Graphics van Canon. “De creatieve professionals en printbedrijven verrassen en inspireren klanten met behang dat speciaal voor hen op maat geprint wordt. Een exclusief platform in de hogere segmenten van de markt voor geprint behang dus.”
Anna Borsboom, trendwatcher, oprichter en hoofdredacteur van Stylink. “Zo kun je Dutch Dessins gebruiken om het perfecte behang voor je interieurproject te vinden en te laten printen door één van de aangesloten printbedrijven. Tegelijkertijd kun je met dit prachtige boek óók je klanten inspireren en ontdekken waar hun voorkeuren liggen.”

UVgel 460-inkt
De volledige Dutch Dessins-collectie is geproduceerd met de nieuwste digitale printtechnieken van Canon, de Colorado 1650 rollenprinter. Deze grootformaat productieprinter maakt gebruik van de Canon UVgel 460-inkt, een gepatenteerde inkt die volgens Canon een aantal bijzondere kenmerken en voordelen heeft voor de productie van behang:
• Scherpe prints met een hoog kleurbereik
• Kleur- en lichtvast en geurloos
• Krasvast en afwasbaar behang
• De UVgel 460-inkt kan worden gebruikt voor printen op verschillende behangsoorten
De Canon UVgel-inkt heeft het hoogste niveau van de UL Greenguard Gold certificering waarmee het voldoet aan de strengste internationale standaarden gericht op een minimaal gebruik van vluchtige organische stoffen. Niet alleen de printtechnologie, maar ook de behangmaterialen voor deze collectie zijn afkomstig van Canon. Canon Europa heeft een afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling
van printsubstraten en printprofielen.

18 verschillende materialen
De collectie Dutch Dessins bevat 18 verschillende behangmaterialen, waaronder non-woven behang in diverse structuuroppervlakken, PVC-vrij of FSC gecertificeerd behang en zelfklevend behang waarvoor geen behanglijm nodig is.

Samenwerking Canon en Stylink
De samenwerking tussen Canon en Stylink komt voort uit de gedachte dat beide partners elkaar kunnen versterken. Zij slaan de handen ineen om creatieve professionals -vormgevers, ontwerpers en stylisten- retailers, industriële bedrijven, de verpakkingsindustrie en spelers in de markt voor fashion en interieurdesign te informeren over de toegevoegde waarde van digitale print.