SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

07-09-2022

‘Durst Kraftwerk’ in Brixen

De officiële opening van 'Durst Kraftwerk'.

Speciaal voor interne spin-offs en start-ups van de Durst Group en Technicon Holding heeft Durst (digitale print en productietechnologie) een 5.300 m² hal geopend, ‘Durst Kraftwerk’ genaamd.

De creatieve thuisbasis is gelegen in het voormalige DUKA-gebouw in Brixen.

Creatieve omgeving
“Geboren uit de behoefte om onze Amerikaanse Vanguard Digital Systems een thuis te geven in Europa, die we twee jaar geleden overnamen, werd het idee voor het ‘Durst Kraftwerk’ geboren”, zegt Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group. “Een krachtpatser die onze spin-offs en start-ups samenbrengt en hen een nieuw thuis biedt. Op deze manier bieden we een creatieve omgeving waarin de bedrijven zich volledig kunnen concentreren op hun respectieve expertisegebieden, zonder de last van integratie in een gevestigde structuur. In feite hebben we al 35 hooggekwalificeerde banen gecreëerd tegen de tijd van de opening. In de laatste uitbreidingsfase zullen meer dan 100 werknemers onderzoeken, ontwikkelen, ontwerpen, optimaliseren en lesgeven aan het Kraftwerk. Zo helpen we de productieprocessen en -methoden van morgen vorm te geven.”

Kweekvijver
“Technicon Holding verenigt internationaal succesvolle bedrijven zoals Durst Group AG en Alupress AG onder haar paraplu”, zegt Harald Oberrauch, eigenaar van Technicon Holding. “Tegelijkertijd fungeren we als kweekvijver om nieuwe zakelijke ideeën te promoten die ontstaan in de omgeving van onze bedrijven. We kunnen sneller hindernissen nemen, ontwikkelprocessen versnellen en teams verbinden. We willen een echt innovatiecentrum creëren voor gespecialiseerde dienstverleners in het Durst Kraftwerk.”

Vanguard
Met Vanguard Europe GmbH is Kraftwerk de thuisbasis van de Europese tak van het Amerikaanse bedrijf Vanguard Digital Printing Systems, dat Durst Group in 2020 overnam. De fabrikant van digitale printsystemen voor signage, decor, corporate, industriële en verpakkingssectoren, produceert op deze locatie voor de Europese markt en heeft ook een eigen klantencentrum.

Durst Acadamy
Kraftwerk is ook de thuisbasis van de Durst Academy, een modern trainingscentrum met faciliteiten voor online en offline seminars en green-screen presentaties om op maat gemaakte training voor procestechnologie, hardware en software te bieden aan klanten en servicepartners.