SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

01-06-2021

Dimix start nieuwe business unit: 3DMIX

Lars Vreeke (l) en Bart Greebe: "3D-printen gaat definitief doorbreken."

Dimix lanceert een nieuwe industriële businessunit, 3DMIX. Volgens eigenaar-directeur Lars Vreeke staat 3D-printen aan de vooravond van een definitieve doorbraak.

De potentie van deze techniek ligt echter deels in andere markten dan de signbranche. Om hieraan voldoende aandacht te kunnen besteden is een aparte salesmanager, Bart Greebe, aangetrokken en een nieuwe businessunit opgericht: 3DMIX. De focus ligt niet alleen op 3D-printen, maar ook op het faciliteren van robotiseringsoplossingen rond printers en afwerkingsapparatuur.

Doorbraak 3D-printen
“Dimix is al jaren een partner van Mimaki, dat sinds enkele jaren ook met 3D-printtechnologie aan de weg timmert”, legt Vreeke uit. “3D-printen is echter een heel andere discipline, een markt waar een andere ‘taal’ wordt gesproken. We moeten die markt leren kennen. Dat heeft tijd en aandacht nodig. Vandaar dat we een aparte, industriële businessunit hebben opgericht.”

Goedkopere 3D printer Mimaki
3DMIX speelt in op de verdere doorbraak van 3D-printen. Greebe: “Ook speelt mee dat Mimaki in de loop van dit jaar met een nieuwe 3D-printer op de markt komt (de Mimaki 3DUJ-2207) die aanzienlijk goedkoper is dan de 3DUJ-553. We verwachten dat voor veel bedrijven de drempel om te beginnen met fullcolour 3D-printen hiermee een stuk lager ligt.”

Kennishub
3DMIX kijkt verder dan 3D en wil inspelen op de ‘printfabriek’ van de toekomst. Greebe: “Dat is de reden dat we ook robotiseringsoplossingen in kaart brengen en in de toekomst gaan aanbieden. Met name rond printplatforms van Mimaki en Roland. Daarbij moet je met name denken aan automatische op- en afname bij direct-to-object printen (DTO) op zowel desktop als grote UV-vlakbedprinters. Automatisering en robotisering krijgen steeds meer prioriteit en daar speelt 3DMIX op in. Complexe materie, maar wij willen op dat vlak echt een kennishub worden. Wij willen onze klanten straks kunnen adviseren en de juiste oplossingen aanbieden.”