SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

16-11-2021

Designers in de (Epson)prijzen

Het winnende ontwerp van Sophie Wantia. Foto: Studio Yma Garay

Epson organiseerde in oktober in samenwerking met LABELEDBY voor de eerste keer de Epson Design Awards. De awards geven talenten uit de Nederlandse designwereld een podium om hun creativiteit met prints te laten zien aan een groter publiek.

Tien opkomende, veelbelovende designers is gevraagd om digitaal een eigen print te ontwerpen. De bijzondere ontwerpen zijn met de nieuwe SureColor SC-F10000 dye-sublimatieprinter geprint bij Fotodekbed BV en vervolgens gesublimeerd op gerecycled textiel. Van de met prints bedrukte textiel hebben de ontwerpers complete outfits gemaakt die zijn gepresenteerd tijdens de Epson Design Awards, een catwalkshow op 21 oktober jongstleden in Eindhoven.

Winnaars
De jury heeft de excentrieke ontwerpen beoordeeld op het gebruik van de print en het textiel, hoe het kledingstuk in elkaar zit en de originaliteit van het ontwerp. De eerste prijs, de Epson SureColor SC-F500 dye-sublimatieprinter, wordt binnenkort uitgereikt aan print- en modeontwerpster Sophie Wantia. Designers Teun Seuren en Renée Overberg, studenten aan de kunstacademie, wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs en ontvangen een SureColor SC-F100 dye-sublimatieprinter.

On-demand productie
“De deelnemende designers hebben aangetoond hoe zij met hun creatieve talenten in relatief korte tijd prachtige prints en kledingstukken kunnen ontwerpen”, zegt Ward Estoppey, Marketing Manager bij Epson Nederland. “Het is voor ons als fabrikant geweldig om te zien hoe jonge, enthousiaste designer kunnen profiteren van kleinschalige, lokale en on-demand productie van bedrukte stoffen. Via onze partners en de printbedrijven die onze dye-sublimatieprinters gebruiken, kunnen designers tegenwoordig heel eenvoudig hun ontwerpen op gewenste stoffen laten bedrukken. Een creatief idee komt hiermee tot leven en kan worden omgezet in een mooie outfit of andere vorm. De prints, outfits en het niveau van de designers hebben stuk voor stuk indruk op ons gemaakt.”

Uniek evenement
“Supermooi om te zien hoe alles samenkomt”, aldus Fabienne van der Weiden, co-owner LABELEDBY. “Van verschillende ontwerpen naar meterslange prints en van kalander naar een uniek stuk stof. Bij de Epson Design Awards telt niet alleen het resultaat, maar ligt de nadruk juist op het maak- en productieproces. Dit maakt het een uniek evenement! Wij vonden het geweldig om dit samen met Epson te organiseren, cureren en uit te voeren.”