SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

03-03-2022

Derde generatie Roland TrueVIS

De Roland VG3-540

Roland DG heeft zijn derde generatie TrueVIS-printers/snijplotters gelanceerd, waaronder de professionele VG3-640/540 en de SG3-540/300.

De nieuwe toevoegingen aan de TrueVIS-Serie zijn de nieuwste generatie grootformaat, eco-solvent inkjetmachines voor de print & cut-markt. De VG3 en SG3 zijn bestemd voor printproviders in de sign-, grafische en personalisatiemarkten.

Efficiëntie
De nieuwe functies van de TrueVIS machines zijn onder meer een nieuwe gebruiksvriendelijke interface met een 7-inch LCD-touchpaneel, automatische aanpassing van de mediatoevoer en -afstand om de taken van de gebruiker te verminderen, en eenvoudigere media-instelling dankzij de one-touch mediahouders. Bovendien wordt het Media Take-Up systeem nu bij alle TrueVIS 3-machines geleverd met een automatische instelfunctie.
De efficiëntie wordt verhoogd door het proactieve onderhoud en de machine-informatie via Roland DG Connect. Een dashboard met kleurcodering geeft inzicht in de algemene statistieken en biedt efficiënt printerbeheer en kostentracering. De machines zijn ook voorzien van de tijdbesparende functie voor kleurmatching en Variation Job waarmee gebruikers printkwaliteit en kleurcorrectie-instellingen kunnen selecteren en outputvoorbeelden bekijken om de juiste instellingen te verkrijgen.

Nieuwe 8-kleuren inktset
De VG3-640/540 heeft een nieuwe inktset met acht kleuren. De volgens Roland ‘verbluffende’ resultaten zijn een combinatie van levendige en rijke kleuren, vloeiende overgangen, neutrale grijstinten en natuurlijke huidtinten. De SG3-540/300 is verkrijgbaar in CMYK.

De VG3 en de SG3 zijn te zien Sign & Digital UK van 22 t/m 24 maart.