SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

08-03-2022

Canon introduceert nieuwe webversie van PosterArtist

Printerfabrikant Canon heeft een nieuwe online versie van PosterArtist gelanceerd, een intuïtieve gebruikersinterface voor het snel en gemakkelijk ontwerpen van posters, flyers en banners.

Alles wat nodig is om zelf posters te maken is een compatibele Canon-printer en toegang tot de PosterArtist-website waar een uitgebreide keuze is aan sjablonen, afbeeldingen, lettertypes, Clipartbeeldmateriaal en pictogrammen. De online software is gratis en volledig compatibel met een groot aantal Canon-printers, waaronder grootformaatprinters uit de imagePROGRAF-serie en de imagePRESS productieprinters.

Snel en gemakkelijk
De nieuwe webversie van PosterArtist ondersteunt de gebruiker van begin tot eind bij het ontwerpen en printen van posters. Wie al een duidelijk idee heeft van het eindproduct kan in het ontwerpmenu kiezen uit ‘Poster’, ‘Flyer’ of ‘Banner’. Wie al een vast doel in gedachten heeft, kan ook de mogelijkheid ‘Select a theme’ selecteren, zoals ‘Detailhandel/Distributie’ of ‘Verkoop’. De optie ‘Auto Design’ helpt om vanaf de basis een poster, flyer of banner te maken. Door het kiezen van een categorie zoals ‘Eten en drinken’ of ‘Nieuw geopend’ en een naam en afbeeldingen in te voeren, zijn
snel meerdere ontwerpvarianten te generen.

Miljoenen rechtenvrije afbeeldingen
Omdat PosterArtist toegang heeft tot miljoenen rechtenvrije afbeeldingen in fotobibliotheken kunnen gebruikers kiezen uit een uitgebreide reeks ontwerpen en afbeeldingen. Als alternatief kunnen ze eigen beeldmateriaal importeren en gebruiken. Dankzij de ruime keuze aan sjablonen voor posters, flyers en banners kunnen gebruikers hun ontwerpen aanpassen aan verschillende sectoren zoals detailhandel, distributie, horeca en onderwijs.

Goud, zilver en fluor
Dankzij nieuw ontwikkelde beeldverwerkingstechnologie en compatibiliteit met een aantal Canonprinters kunnen gouden en zilveren textuureffecten worden gebruikt om het ontwerp een extra accent te geven. Gebruikers van modellen in de Canon imagePROGRAF GP-serie3 kunnen hun posters meer intensiteit en impact geven met fluorescerende inkt. Dit dankzij de ‘Radiant Infusion’-technologie van deze printers. In de ‘Vivid’-modus zijn drie verschillende verzadigingsniveaus te kiezen om de helderheid van de print aan te passen. De ‘Spot’-modus wordt gebruikt om woorden, cijfers, vormen en afbeeldingen met fluorescerende roze inkt te accentueren en om de achtergrond een krachtige uitstraling te geven in roze of oranje.