SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

17-11-2020

Brother bedrukt polyester kleding

Volgens Brother is het voortaan ook mogelijk om polyester kleding te bedrukken met de bestaande GTX, GTXpro en GTXpro BULK, de direct to garment printers van dit merk. Door een speciale methode te ontwikkelen voor de GTX, GTXpro en GTXpro BULK, is er een methode ontwikkeld om een uitstekend printresultaat en een hoge wasbaarheid te bereiken tegen redelijke printkosten en -tijd op 100% donker polyester, meldt de fabrikant. Er zouden al tests zijn geweest op uiteenlopende polyester materialen.

Brother maakt gebruik van de bestaande printers en de Innobella Textiel inkten (GTX & GTXpro). Ook de voorbehandeling blijft gelijk evenals het na afloop fixeren van de print op de warmtepers.
Het enige aanvullende item dat Brother GTX & GTX Pro gebruikers nodig hebben is het speciale software/firmware pakket en de bijhorende richtlijn gemaakt voor het printen van donkere polyester. Dit pakket is beschikbaar via gecertificeerde distributeurs. Brother heeft besloten om de software update gratis aan te bieden tot 30 juni 2021.

Brother beschouwt de periode tot eind juni 2021 als een periode waarin het voldoende tijd heeft om te testen en vertrouwen en vaardigheden te verwerven in deze speciale behandelingen en procedures. Om ervoor te zorgen dat uw polyestertextiel ook zonder problemen kan worden bedrukt, kunt u contact opnemen met uw gecertificeerde Brother-dealer in de EMEA-regio om uw materialen daar te laten testen of u kunt het nieuwe software-/firmwarepakket en de how-to-do-instructies rechtstreeks van de dealer krijgen om het met uw eigen GTX- of GTXpro-printer te testen.

Voor de Benelux kan contact worden opgenomen met Pals Print & Screen, dat kan ook via email.