SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

24-10-2022

BOPE komt naar Nederland

Het Benelux Online Print Event (BOPE) komt voor de eerste keer naar Nederland. Tijdens Sign & Print Expo 2023 strijkt het gerenommeerde event, georganiseerd door VIGC, neer als side-event in Evenementenhal Gorinchem.

BOPE werd voorheen exclusief in België georganiseerd. Het doel is om e-commerce in de grafische sector te versterken.

‘On tour’
Na de online editie in 2021 werd #BOPE22 opnieuw georganiseerd als een fysiek event met 140 deelnemers in de ZOO van Antwerpen (BE). In 2023 gaat #BOPE23 ‘On Tour’ en trekt richting Nederland. “Het geschikte moment om de Nederlandse VIGC-leden en bij uitbreiding de complete grafische sector in Nederland te laten kennismaken met dit unieke event”, zegt Jos Steutelings, Managing Director VIGC. VIGC heeft historisch een goede band met Nederland; al bij de oprichting werden Nederlandse grafimedia bedrijven lid. Door de verschuivingen in de markt en de noodzaak om innovaties steeds prominenter als kerncompetentie op te nemen willen wij de band met de Nederlandse grafimedia branche actief versterken. Het is dan ook evident dat we een inhoudelijk kwalitatief event als #BOPE23 in Nederland organiseren. Met Sign & Print Expo hebben we de perfecte partner gevonden om dit te doen.”

Dezelfde thematieken
Productieprocessen verschuiven steeds meer naar digitaal, on demand, kleine oplages, variabele producties en eenvoudige samples. “Achter de schermen zijn we aan het inventariseren om in het verlengde van BOPE ons stadsthema kracht bij te zetten met een digital street; een samenkomen van de belangrijkste spelers op het gebied van softwaresystemen, data automatiseringsprocessen en mogelijk online print specialisten die de productie van onze bezoekers optimaliseren”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event bij beursorganisator Easyfairs. “Hiermee spelen wij in op actuele uitdagingen binnen de markt.”

Internationale topsprekers tijdens #BOPE23
“Het is onze ambitie om nationale en internationale topsprekers uit te nodigen, allemaal trendsetters op het gebied van online print”, stelt Steutelings. “Ze staan ter beschikking voor alle deelnemers; een unieke kans om te netwerken. En dat netwerken krijgt een extra dimensie, omdat we het event afsluiten met een Belgian Beer Café.”
Vaste gast van de show, tevens keynote spreker, is Bernd Zipper, guru op het gebied van online print, web-to-print, eBusiness print etc. Kortom de man die zijn visie laat schijnen over de laatste trends en technologieën op het gebied van online print.

Vernieuwde beursvloer Next Level
Op dag twee vindt #BOPE23 plaats voor aanvang van de beurs om vervolgens gezamenlijk de beursvloer te bezoeken. “VIGC heeft de laatste jaren bewezen een enorm waardevolle partner te zijn voor ons event”, zegt Van den Nieuwenhuizen. “De missie van VIGC ‘kennis overdragen naar kunnen’ sluit goed aan op de boodschap die wij willen overbrengen aan onze community van Sign & Print Expo. Onze locatie ‘Next Level’ met de prachtige congreszalen, eigen foyer en foodcourt is de perfecte ruimte om #BOPE23 te laten plaatsvinden. Zo is #BOPE23 eenvoudig te combineren met een bezoek aan Sign & Print Expo 2023.”