SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

28-05-2021

Anapurna H2500i voor SchultenPrint

Eric Schulten bij de nieuwe aanwinst

Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen werd de grootfomaatprintafdeling van SchultenPrint in Zoetermeer eind april uitgebreid met een hybride Anapurna H2500i LED-inkjetprinter van Agfa.

In de laatste jaren zag het bedrijf een sterke groei in kleine oplagen verpakkingen en displays.

Creativiteit
Van oorsprong is SchultenPrint een reproservice, nog steeds een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Ze levert geen rechttoe-rechtaanprintwerk, maar juist vaak maatwerk waarbij het brede scala aan afwerkapparatuur een belangrijke bijdrage levert. Door efficiënt werken worden de deadlines keer op keer gehaald. Creativiteit en oplossingsgerichtheid zijn de sleutelwoorden voor het succes. Eigenaar Eric Schulten: “Creativiteit zit in ons bloed. Veel van onze producties liggen buiten de grafische markt. Wat mij aanspreekt in Agfa is dat zij ook zeer actief zijn in andere markten en daarvoor speciale toepassingen ontwikkelen die mij in de toekomst verder kunnen helpen.”

Zünd
De grootformaatprintafdeling heeft nu twee 64” latex-rollenprinters en twee hybride UV-inkjetprinters. De Zünd frees-snijtafel heeft de eest exotische tools aan boord om bij de afwerking het onderscheid te kunnen maken.

Asanti
Met de komst van de Anapurna besloot SchultenPrint ook om alle grootformaatapparatuur centraal aan te sturen via Agfa’s grootformaatworkflow Asanti. Er is nu een uniforme werkwijze waarbij veel gebruik gemaakt wordt van hottickets; per product of klant worden dagelijkse handelingen zoals bleed toevoegen, snijtekens en barcodes plaatsen, color replacement, nesten, preflighten e.d. automatisch uitgevoerd. Schulten: “De optie True Shape Nesting zorgt voor een zeer efficiënt mediagebruik. Dat bespaart niet alleen veel geld, we hebben ook veel minder afval. De workflow verdient zich zo binnen de kortste keren terug.”