SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

20-04-2022

Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

Inca's Onset X.

Met de focus op de verpakkingsindustrie zet Agfa-Gevaert met de overname van Inca Digital Printers een flinke stap voorwaarts in de printmarkt.

Volgens Agfa versterkt de overname de positie van de fabrikant in de high speed digital print industrie.

Grote stap
“De overname van Inca is een grote stap in de transformatie van Agfa”, aldus Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Group. “Digital printing is een winstgevende en groeiende tak binnen onze groep met een enorm potentieel, zeker nu we Inca in onze groep hebben kunnen verwelkomen.”

Complementair
Het Engelse Inca Digital Printers is volgens Agfa een marktleidende ontwikkelaar en fabrikant van hoogvolume printers en productietechnologieën voor sign- en displaytoepassingen, maar ook voor de snelgroeiende digitale printmarkt voor verpakkingen. Gezien de portfolio van beide zijn ze volgens Agfa complementair aan elkaar als het gaat om printoplossingen en kan het bedrijf zich vanaf nu ook intensief focussen op de verpakkingsmarkt.

Marktleidend
De acquisitie omvat een portfolio aan reeds bestaande high speed multi pass printers, compleet met een service organisatie. Maar ook een nieuw ontworpen lijn aan single pass printers voor verschillende verpakkingstoepassingen.
Stephen Tunnicliffe-Wilson, CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd.: “Deze overname stelt ons in staat onze gezamenlijke technische kennis te combineren en we zullen hierdoor de wereldwijd marktleidende fabrikant worden in digital print voor de verpakkingsindustrie.”