SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

11-12-2020

Afwisselende FESPA NL virtual fair

Marcel Vermeulen tijdens zijn online presentatie

De eindejaarsbijeenkomst van FESPA Nederland zag er -zoals zoveel evenementen dit jaar- anders uit dan andere jaren. Maar ver hoefden de deelnemers hiervoor niet te reizen; een goede internetverbinding volstond. FESPA had namelijk gekozen voor een virtueel event, afgelopen donderdag van 9.30 uur tot 13.00 uur.

Het online event bestond uit een mix van presentaties van leveranciers en sponsors. Bij de laatste categorie moest je vooraf aangeven welke presentaties je wilde bijwonen. Het geheel werd in- en uitgeleid door FESPA bestuursleden Enrico Steijn en Eduard Hoogendijk. Er was ook plaats ingeruimd voor de twee Nederlandse Fespa Award winnaars van dit jaar. De presentaties van Erik Winkler van Schitterend en Marcel Vermeulen van Vermeulen & Vermeulen waar elk alleen al de moeite waard om het event bij te wonen. Twee gedreven ondernemers die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan. Leuk om te weten is dat de SignPro agenda in de eerste jaren van het bestaan van Vermeulen en Vermeulen het hart van de planning vormde. Hoe het er nu aan toegaat is te lezen in de aakomende SignPro Benelux. Winkler lichte meer dan een tipje van de sluier op van diens bijzondere decoratietechnieken.

Ook de presentaties van de leveranciers waren goed voorbereid, met een hoog informatiegehalte. Dataline (het bedrijf achter MultiPress) ontwikkelde MAS audit software. Dit pakket zorgt voor meer inzicht in wat investeringen in productiemiddelen inclusief software opbrengen en wat ze echt kosten nog vóór ze zijn aangekocht zijn. Ook werd ingegaan op de flexibele manier waarop calculaties tot stand komen en hoe de gebruiker daarbij geholpen wordt. Je kunt zelfs een aangeleverde PDF met daarin het te printen bestand als uitgangspunt gebruiken. De parameters uit die PDF vormen in dat geval de basis van de calculatie.

Bij Zünd Benelux zijn ze inmiddels helemaal ingericht op het op afstand demonstreren van de apparatuur in hun showroom. Dat was goed te zien in de gestroomlijnde presentatie waarin verschillende aspecten van het werken met de frees tool aan bod kwamen, afgewisseld met filmpjes over Zünd snijtafels bij klanten.

Mehler liet voorbeelden zien van succesvolle toepassingen van Airtex in het interieur. Een markt waar volgens Mehler nog veel te halen valt. Een goed doordacht ontwerp waarbij muurprint en inrichting op elkaar zijn afgestemd is de basis. Ook kreeg et recent uitgebrachte Airtex Free, de PVC- en weekmakervrije variant van Airtex aandacht. Veel bedrijven gebruiken producten van FLEXX voor het prepareren van muren en lijmen van Airtex op die muren. FLEXX levert ook producten om de reinigende eigenschappen verder te verbeteren of om een antibacteriële werking toe te voegen.

FESPA Nederland virutal fair was veruit de meest gestroomlijnde online presentatie van alle online pogingen die we dit jaar voorbij zag komen. Ook hier ging er soms iets mis met schakelen tussen presentatoren en systemen maar het geheel maakte een goede indruk. Grootste minpunt was wel dat er geen echte koffiepauze was voorzien. Want virtuele koffie is niet te zui… eh, drinken.