SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

25-11-2021

3DMIX nieuwe businessunit Dimix

Dimix lanceert een nieuwe industriële businessunit, 3DMIX. Volgens Lars Vreeke, eigenaar van Dimix staat 3D printen aan de vooravond van een definitieve doorbraak.

De potentie van deze techniek ligt echter deels in andere markten dan de signbranche. Om hieraan voldoende aandacht te kunnen besteden is een aparte salesmanager, Bart Greebe, aangetrokken en is de nieuwe businessunit opgericht. De focus ligt niet alleen op 3D-printen maar ook op het faciliteren van robotiseringsoplossingen rond printers en afwerkingsapparatuur.

Doorbraak 3D-printen
“Dimix is al jaren een partner van Mimaki, dat sinds enkele jaren ook met 3D-printtechnologie aan de weg timmert”, legt Vreeke uit. “3D-printen is echter een heel andere discipline, een markt waar een andere ‘taal’ wordt gesproken. We moeten die markt leren kennen. Dat heeft tijd en aandacht nodig. Vandaar dat we een aparte, industriële businessunit hebben opgericht.” Volgens Vreeke en Greebe staan we aan de vooravond van een verdere doorbraak van 3D-printen. Dat is de reden dat 3DMIX nú het levenslicht ziet. Greebe licht toe: “Ook speelt mee dat Mimaki in de loop van dit jaar met een nieuwe 3D-printer op de markt komt (de Mimaki 3DUJ-2207) die aanzienlijk goedkoper is dan de 3DUJ-553. We verwachten dat voor veel bedrijven de drempel om te beginnen met fullcolour 3D-printen hiermee een stuk lager ligt.”

Meer dan alleen 3D
3DMIX kijkt verder dan 3D en wil inspelen op de ‘printfabriek’ van de toekomst. Greebe: “Dat is de reden dat we ook robotiseringsoplossingen in kaart brengen en in de toekomst gaan aanbieden. Met name rond printplatforms van Mimaki en Roland. Daarbij moet je met name denken aan automatische op- en afname bij direct-to-object printen (DTO) op zowel desktop als grote UV-vlakbedprinters. Automatisering en robotisering krijgen steeds meer prioriteit en daar speelt 3DMIX op in. Complexe materie, maar wij willen op dat vlak echt een kennishub worden. Wij willen onze klanten straks kunnen adviseren en de juiste oplossingen aanbieden.”

Partnership met Materialise
3DMIX is onlangs een Gold Partnership aangegaan met 3D printing applicatieplatform Materialise dat al ruim 30 jaar 3D printervaring integreert in een reeks softwareoplossingen en 3D-printdiensten, die samen de ruggengraat vormen van de 3D-printindustrie. De open en flexibele oplossingen van Materialise hebben spelers in een breed scala van industrieën, waaronder de gezondheidszorg, de automobielindustrie, de lucht- en ruimtevaart, kunst en design en consumentengoederen, in staat gesteld om innovatieve 3D-printtoepassingen te bouwen die de wereld een betere en gezondere plek willen maken. Met het hoofdkantoor in België, met vestigingen over de hele wereld, combineert Materialise de grootste groep softwareontwikkelaars in de industrie met een van de meest complete 3D-printfaciliteiten ter wereld.

Brede ondersteuning van klanten
3DMIX kijkt verder dan 3D printen alleen en wil inspelen op procesverbetering en optimalisatie. Greebe: ”Dat is ook de redenen dat we een samenwerking aangaan met sterke partners zoals Materialise. We willen onze klanten zo breed mogelijk ondersteunen en verder helpen in hun 3D-wensen.”