Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Nieuws: StickerCompany belettert Pop-up store

10-01-2019

StickerCompany belettert Pop-up storeAfgelopen november realiseerde StickerCompany een project in opdracht van marketingcommunicatie bureau Speak Easy voor eindopdrachtgever Readly. De opdracht omvatte het van top tot teen vormgeven van een pop-up store in de binnenstad van Amsterdam. Het volledige pand werd voorzien van grootformaat stickers, geprint op Solvoprint Easy Dot matt, Solvoprint Performance Wall-Grip, en Solvoprint Glass Deco van Neschen, geleverd door Filmolux Benelux.

Wonders of Readly

Van 30 november tot 8 december bood de store genaamd ‘The Wonders of Readly’ het winkelend publiek de kans om offline kennis te maken met de diensten van Readly. Het doel was om bezoekers een ‘In Real Life Experience’ van het digitale platform te geven onder de noemer van het thema ‘Digitalize Everything’. De store was een toegankelijk minimuseum, waar tegelijkertijd veel mogelijkheden waren voor bezoekers om hun ervaringen vast te leggen en te delen via social media. StickerCompany uit Eindhoven kreeg van marketingcommunicatie bureau Speak Easy de opdracht voor de productie en montage van dit project.
Opdracht.

Het ontwerp van de pop-up store is gemaakt door de designer van Speak Easy. De verschillende patronen en het opvallende kleurgebruik maakten een statement waardoor de winkel niet te missen was. Voor de productie en montage werd StickerCompany ingeschakeld. Grofweg de enige echt harde eis die gesteld werd aan de opdracht, was dat álles moest vol geplakt worden.

Easy Dot matt

Voor de wanden en plafonds is Solvoprint Easy Dot matt van Neschen gebruikt. Deze folie is door de dot-belijming aan te brengen op diverse ondergronden. Door de dot-vormige lijm kunnen eventuele luchtbellen makkelijk ontsnappen. Bovendien kon de folie na afloop van de actie weer eenvoudig lijmvrij verwijderd worden. Doordat StickerCompany over een eigen montageteam beschikt, gebeurde het plakken met twee teams van twee man binnen 72 manuren razendsnel.

Tinus Kouwenberg, eigenaar van StickerCompany vertelt: “Met name de snelheid en nauwkeurigheid waarmee het materiaal geplakt kon worden gaf de doorslag. De hechting op de latex wanden was prima en ondanks de grote oppervlakken kon er relatief snel gewerkt worden. Ook de MDF-plafonds die lastig bovenhands geplakt moesten worden waren geen echte uitdaging meer dankzij de Easy Dot folie.”

De vloeren zijn voorzien van Neschen ’s Solvoprint Performance wall-grip. Het is een folie die naar eigen zeggen uitstekend hecht op moeilijk te plakken ondergronden, in dit geval een betonnen vloer. Omdat de looptijd van de actie maar zo kort was, is de folie - ondanks de permanente belijming - nog steeds goed te verwijderen.

De ramen van het pand waren voorzien van Solvoprint Glass Deco etched glass folie. In dit geval is de folie vol-vlak geel geprint en werd het logo uitgespaard. Dat gaf een bijzondere gele lichtinval die past bij de algehele uitstraling van de winkel.

 

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

3_190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
4_283x236_blok__Custom_
web-banner-VSBN

Poll

Is de invloed van vakanties van opdrachtgevers van invloed?

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl