Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Nieuws: Mimaki toont samenwerking met topdesigners op Heimtextil 2019

07-01-2019

Mimaki toont samenwerking met topdesigners op Heimtextil 2019Mimaki kondigt voor Heimtextil 2019 een samenwerking aan met meer dan tien inspirerende, wereldwijd toonaangevende ontwerpers. Met het thema ‘The Fusion of Innovation and Design’ wordt digitale printtechnologie gevierd voor kunst, interieurontwerp en mode. Mimaki zal het werk van ontwerpers, waaronder Sigrid Calon en Claire Vos van Studio Roderick Vos, op de Mimaki-stand tentoonstellen om daarmee de kracht van digitaal printen te demonstreren bij hun creatieve proces.

Heimtextil 2019 vindt plaats in Frankfurt, Duitsland, van 8 tot 11 januari 2019. Mimaki is te vinden op stand J81 in Hal 3.0. Hier kunnen bezoekers aan de hand van gedrukte toepassingen op een breed scala aan textiel, stoffen en interieurmaterialen leren hoe zij Mimaki-technologie kunnen gebruiken. De ontwerpster Anousjka Röben zal door haar ontworpen schoenen tonen, en studio Deux D’Amsterdam komt met een unieke kimono die speciaal voor Mimaki en Heimtextil is ontworpen; alle ontwerpen zijn digital geprint door Textile & More (T&M). Verder is digitaal bedrukt textiel toegepast op designklassiekers uit de ‘Pode’ meubelserie van Leolux, en de wanden zijn behangen met fotografie van Arjan Benning.

Interieur, mode en kunst

Bezoekers van Heimtextil kunnen kennismaken met een portfolio in interieurontwerp, mode en kunst. In het kunstgedeelte zal de UCJV150-160 inkjetprinter met UV-uithardende inkten worden gebruikt voor de productie van behang. Textiel zal zowel in het interieur- als het modegedeelte getoond worden, waarbij de ultra-productieve TS55-1800 sublimatie-inkjetprinter gebruikt wordt voor stoffering. Het TX300P-1800B instapmodel en direct-to-textile systeem zal verder gebruikt worden om op elastische stoffen te printen, die veel in de mode worden gebruikt. Hierbij wordt een riem-convectoroplossing gebruikt.

Claire Vos, geïntroduceerd door Textiles & More (T&M) en afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, beoefende haar vak in Italië, Zwitserland en Indonesië voordat ze zich in Nederland vestigde. Haar werk heeft een eigentijdse grafische industriële smaak, en veel producten van Vos worden voor Textile & More met Mimaki-printers geproduceerd. Haar werk, met als thema ‘The Dressing Room’ is op Heimtextil te zien in de vorm van geprinte stoffering van stoelen en kussens.

Sigrid Calon is een beeldend kunstenaar die levendige kleuren en fijne grafische elementen in haar werk gebruikt. Op Heimtextil worden het detail en de levendigheid van Calons kunst tot leven gebracht met een 2×2 meter kunstwerk dat is geproduceerd met Mimaki’s nieuwste printkoptechnologie die vloeiende gradaties en scherpe details produceert. Verder worden ook andere voorbeelden van het werk van Calon getoond op verschillende materialen, evenals geproduceerd met Mimaki’s geavanceerde UV- en 3d-printtechnologie.
 

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

3_190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
4_283x236_blok__Custom_
web-banner-VSBN

Poll

Is de invloed van vakanties van opdrachtgevers van invloed?

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl