SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

23-03-2022

Zonnige start Sign & Print Expo

Gisteren startte de 2022 editie van Sign & Print Expo onder een zonnig gesternte. De eerste dag kwamen er direct al een behoorlijk aantal bezoekers. De 2022 editie is meer dan voorheen in de eerste plaats een signbeurs waar alle aspecten van folieverwerking, printen tot aan textiel en lichtreclame aan de orde komen. Er is voor elk signbedrijf wel iets in het aanbod te vinden dat een probleem oplost of een nieuwe mogelijkheid biedt of gewoon als inspiratiebron kan dienen. Bezoekers lijken zich wel te hebben voorbereid op wat en wie ze willen zien en soms voelt het volledig vervallen van de covid-regels nog wat onwennig aan. In de wandelgangen (extra breed) viel te horen dat veel signbedrijven op dit moment volop in het werk zitten. Dat ze dan toch tijd uittrekken om de beurs te bezoeken betekent dat ze ook waarde hechten aan dat bezoek.

Voor wie op zoek is naar aanvulling of vernieuwing van de uitrusting is er hardware nieuws. Zo konden we de zeer recent geïntroduceerde Mutoh XpertJet aan het werk zien bij enkele dealers en is Roland DG erin geslaagd om de nog kort te voren aangekondigde TrueVis toestellen op de beurs te tonen. Mimaki boekte last minute een eigen stand om de JFX600-2513 vlakbedprinter te tonen en ook Epson heeft een eigen stand. Maar feitelijk zijn alle bekende printers wel op een of meer plekken op de vloer bij de dealers van deze merken te vinden. Er is ook behoorlijk wat aandacht voor applicaties en de daarbij horende media.

Ook textielverwerkende bedrijven kunnen kennismaken met nieuwe en aangepaste machines. Op het gebied van DtG is er de Brother GTX600 op de stand van Pals en bij TTS laten ze zien dat Bullmer ook snijtafels maakt op kleinere breedtes. Voor wie het gemist heeft: DtF waarbij transfers klaar voor gebruik uit het systeem rollen is ook hier een hot item bij verschillende standhouders. Er is meer diversiteit in het aanbod. Er worden ook DtF systemen voor kleinere volumes getoond.

Zeer de moeite waarde is ook het bezoek aan Printing Wonderland dat niet alleen het heden maar ook de toekomst laat zien.

Vandaag en morgen start de beurs om 10.00 uur en sluit om 17.00 uur; wel even iets om goed op het netvlies te hebben voor wie gewend was in de avond nog even langs te willen gaan. Vandaag is ook de dag van de World Wrap Masters competitie.

De belangrijkste reden om de komende 2 dagen nog een bezoek te brengen aan deze beurs hebben we nog niet genoemd. Dat is het ontmoeten van de vele bekenden en vakgenoten.