SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

16-03-2023

Wouter Knol wint World Wrap Master Netherlands 2023

FESPA Nederland faciliteerde op de tweede dag van de Print & Sign Expo de Nederlandse editie van de World Wrap Master Contest. Er waren 12 deelnemers waarvan er 4 overbleven voor de finale om de Nederlandse titel. De winnaar, Wouter Knol (WTR Wrap), nam niet alleen de prijs in ontvangst maar mag Nederland straks ook vertegenwoordigen bij het eindtoernooi van de World Wrap Master Contest 2023 die tijdens de FESPA in München wordt gehouden.

Vier Polestar auto’s werden gedurende de dag in de opeenvolgende drie rondes in delen onder handen genomen. Er hadden zich meer carwrappers opgegeven voor deze contest maar het maximale aantal van twaalf deelnemers was van tevoren bepaald. Een aantal ‘late’ inschrijvers werd dus teleurgesteld.

Contest is anders dan dagelijkse praktijk
De jury, onder leiding van Dennis de Haan, had heel wat werk om de winnaar aan te wijzen. Het hoge niveau van de deelnemers lag dichter bij elkaar dan bij een eerdere editie het geval was. De uitdaging was, vanwege het ontwerp en de auto, ook groter; de Polestar heeft door de combinatie van vloeiende en tegelijkertijd scherpe lijnen meer punten waarop het fout kan gaan. De ogenschijnlijke willekeurige geometrische vormen in het ontwerp moesten goed passend gemonteerd worden en de in het ontwerp verwerkte matrix van grijze lijnen maakte elke afwijking in de montage ongenadig zichtbaar. In de spotlights wrappen waarbij een strenge jury over de schouder meekijkt is toch net even anders dan wrappen in de dagelijkse praktijk. Details waren hier erg belangrijk. In de praktijk wordt vooral met kleurfolies gewerkt en gaat het vaak om gedeeltelijk wrappen.

Motorhelm
De vier finalisten kregen ook nog de opdracht om binnen een half uur een motorhelm te beplakken waarbij ze met ter plekke uitgereikte folie hun eigen ontwerp moesten toepassen. Waar de finalisten behoorlijk zelfverzekerd te werk gingen tijden de carwrap is zo’n helm beplakken met je eigen ontwerp toch net even anders en dat leverde het nodige gezucht en gesteun op.
Wouter Knol van WTR Wrap mocht zich dus als winnaar laten kronen. Achter hem werd Martijn Langereis (Omnimark) tweede, Patrick Vermeulen (Dutch Dutch Customs) derde en Michael Jansen (Greazy Customs) eindigde als vierde.

Volgend jaar wéér
Volgend jaar zal er opnieuw een Nederlandse voorronde voor de World Wrap Masters door FESPA Nederland georganiseerd worden. De finale vindt dan plaats tijdens de FESPA die in 2024 in Amsterdam zal plaatsvinden van  19 t/m 22 maart. Dat houdt ook in de Nederlandse voorronde al voor die tijd zal worden gehouden. De plaats en datum daarvan worden nog bekend gemaakt.