SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

21-09-2021

Sign2Com 2021

Sign2com was na een lange evenementloze tijd eindelijk weer eens een beurs die doorging. We hoorden tijdens ons bezoek vooral opgetogen geluiden van zowel bezoekers als van standhouders. De sfeer was goed.

In Kortrijk lag het accent in veel stands op het machineaanbod. Daarnaast, zoals vooraf gemeld, waren er nogal wat service print providers die er hun dienstverlening onder de aandacht brachten waarbij het Belgische contingent zich steeds sterker manifesteert.

DtF
Sign2com was feitelijk vooral een grote showroom waar we een compleet aanbod aantroffen van roll2roll printers voor de signmarkt waarbij daarnaast het drukken van textiel zichtbaar aan bod kwam. De hit van dit jaar, DtF (Direct to Film), waarbij we transfers drukken en van lijm voorzien, werd op maar liefst zes stands getoond. Er kon daarbij gekozen worden uit 30 of 50 cm breedte. Ook de getoonde DtG printers mochten op belangstelling rekenen, net als de 1,6 meter brede toestellen voor drukken met dye sublimatie inkten. Daarnaast was er een beperkt aantal vlakbedprinters.

1,6 roll2rollprinters
Een aanzienlijk deel van de bezoekers leek zich toch te oriënteren op het huidige aanbod aan 1,6 meter brede roll2rollprinters. Bijvoorbeeld ter vervanging van de huidige printer of juist om uit te breiden waarbij de cruciale vraag is: “wordt het tóch weer een eco solvent printer of kiezen we voor uv of latex?” De keuze valt steeds vaker op een van de twee laatste. Het is de keuze van de klant die bepalend is maar de grotere dealers bieden nu nog het hele gamma aan…voor hoe lang nog? Dat zal vooral afhangen van de keuze die signmakers maken voor de toepassingen die ze aanbieden. Een groeiend aantal signbedrijven begeeft zich steeds meer op het terrein van interieurdecoratie en kiest om die reden voor printers uitgerust met uv of latex. De trend naar interieurdecoratie levert ook print service providers meer opdrachten op.

Mondkapjes?
Opvallend genoeg was het aantal standhouders dat specifiek corona gerelateerde producten aanbiedt op deze beurs beperkt. De coronamaatregelen op de beursvloer, zoals het dragen van mondkapjes, werden door veel exposanten en bezoekers aan de laarzen gelapt, wat goed te zien is op de impressie in onze fotogalerij.