SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

11-10-2021

Jabé wint Wrap-Genius Competitie 2021

Het winnende Jabé team.

Afgelopen zaterdag vond de spectaculaire introductie plaats van de nieuwe Omega Skinz wrapfilms, georganiseerd door Grafityp en SOTT en een onderdeel van de introductie was de Wrap-Genius Competitie 2021. Het team van Jabé Reclame ging er met de beker vandoor. 

Voorafgaand aan deze introductie konden teams inschrijven voor deze wedstrijd waarbij de creatieve verwerking van de nieuwe films centraal stond.

Uniek ontwerp maken
Elk team kreeg vooraf twee kleuren toebedeeld van de nieuwe Omega Skinz films, alsmede printfolie met de opdracht een eigen uniek ontwerp te maken voor toepassing op een witte Volvo V60 Wagon. De teams mochten vooraf het ontwerp in eigen huis voorbereiden. Op de wedstrijddag kreeg elk team 75 minuten om het ontwerp op de auto uit te voeren, onder toezicht van Justin Pate van The Wrap Institute. Een vakjury moest vervolgens het eindresultaat beoordelen. Er hadden vier teams ingeschreven, te weten het OMT Zenith Wrap Team, De Rooi Plakker (studenten van De Rooi Pannen), 12 Wrap (Jabé Reclame) en het gelegenheidsteam Twrapz.

Professioneel
De vakjury bestond uit Dimas Brazil van The Wrap Institute, Rudi Zoom, trainer Grafityp, Maurice Boyer, trainer en technisch adviseur SOTT en Herman Hartman, hoofdredacteur van SignPro Benelux. Aan hen de lastige taak om te beoordelen welk team het er het beste van afbracht. Feitelijk lieten alle teams, inclusief het studententeam, zien over de nodig professionaliteit te beschikken, maar de tijd werkte wél tegen hen. Uiteindelijk won 12 Wrap, het team van Jabé Reclame bestande uit Sander Ruwe, Rob Vinke, Carolin Wilting, Max Tassche, Tycho Kamphuis, Nick Geerdink en
Lisa Masselink. Het ontwerp was goed doordacht en mede daardoor ook het dichtst bij het finale resultaat. Ook de overige teams slaagden erin om in de korte tijd die hen was toegewezen hun ontwerp op hoofdlijnen op de auto aan te brengen, maar lieten meer zaken onafgewerkt. Desalniettemin, hulde aan deze teams!