SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

11-10-2021

Glanzende start voor Omega Skinz

Nu bijna een jaar geleden startten Grafityp en SOTT hun samenwerking teneinde een volledig nieuwe lijn aan hoogwaardige wrapfilms met een uitgebreide keuze aan hedendaagse kleuren te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Zo’n tien maanden lang werd er achter de schermen gewerkt aan het verwezenlijken van dit doel. Het resultaat: een unieke lijn wrapfolie waarvoor een eigen merknaam in het leven is geroepen: Omega Skinz.

700 bezoekers
Zaterdag 9 oktober was het zover en kon het in groten getale aanwezige publiek voor het eerst kennis maken met de wrapfilms op het fabrieksterrein van Grafityp. In de maanden ervoor zorgden aankondigingen via uw eigen vakblad SignPro Benelux, de Grafityp distributeurs, SOTT en social media voor de nodige aandacht. Vooraf was, rekening houdend met coronarestricties het aantal bezoekers op 600 vastgesteld, maar uiteindelijk wisten dus 700 geïnteresseerden de weg naar Grafityp te vinden.

Exclusieve auto’s
Voorafgaand aan het evenement is verschillende carwrappers gevraagd om een auto onder handen te nemen met de nieuwe Omega Skinz folie, waarbij iedere carwrapper een ander kleur uit het assortiment kreeg toegewezen. Deze auto’s waren op 9 oktober allemaal aanwezig op het event in Houthalen. Zo konden er 50 van de 60 beschikbare kleuren, kleur voor kleur, worden gepresenteerd aan het aanwezige publiek. De auto’s, waaronder een aantal heel exclusieve, bijzondere modellen, konden vervolgens van dichtbij worden bekeken. Daar werd druk gebruik van gemaakt.

Trends
De Omega Skinz films bevatten verschillende reeksen, die met het oog op de trends in de markt ontwikkeld zijn. Naast glanzende films die opvallen door de hoge glansgraad, zijn er varianten die qua uitstraling tussen mat en zijdeglans in zitten. Ook zijn er films die voor een extra glittereffect zorgen. De films, die in twee of drie lagen gegoten worden, hebben een grijze lijmlaag waardoor er in alle gevallen genoeg dekking is. Met een dikte van 100 µm, vergelijkbaar met de dikte van printvinyl met laminaat, zijn ze goed verwerkbaar en geeft het stretchen op bolle vormen geen kleurverschil. Bij Grafityp en SOTT zijn ze vooral trots op de controle op glans op de diverse folies. Met zonnig weer, zoals tijdens de presentatie komt die goed tot uiting. Het zorgt ervoor dat onderliggende kleur tot leven komt.

Filmstudio
De bezoekers werden gastvrij onthaald; er was de nodige catering en het zonnige warme najaarsweer zorgde, samen met een DJ die de muzikale omlijsting verzorgde, voor precies de goede ambiance voor een relaxed verblijf. ‘s Middags konden de bezoekers deelnemen aan een fabrieksrondleiding, zien hoe 4 teams zich inspanden in de Wrap-Genius Competitie 2021 en een kijkje nemen in de speciaal voor de presentatie van de Omega Skinz films gebouwde foto- en filmstudio. De foto’s en films die hier gemaakt zijn van de nu gewrapte auto’s zullen via de eigen Omega Skinz website gedeeld worden. Carwrappers kunnen in de toekomst ook de door hen zelf onderhanden genomen auto’s daar laten fotograferen en filmen. Het merk Omega Skinz moet worden uitgebouwd tot een begrip in de markt. Er worden rond het merk dan ook verschillende merchandising producten geleverd.

Ook op FESPA
De organisatoren kijken terug op een succesvolle productintroductie die terecht positief werd ontvangen door het publiek. Voor wie dit evenement gemist heeft biedt FESPA Global Print Expo de volgende kans om kennis te maken met deze nieuwe serie films die volgens de makers niet alleen in te zetten is voor auto’s maar ook voor motoren en voor (luxe)jachten. Komende weken zullen de Grafityp dealers en SOTT aan de slag gaan om hun afnemers verder te informeren. De films zijn vanaf nu leverbaar via het Grafityp dealernetwerk en via SOTT. De eerste reeks van 60 kleuren wordt nog aangevuld de komende maanden. In een volgend stadium zullen ook films gericht op interieurtoepassingen worden toegevoegd.