SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

14-10-2021

FESPA komt op stoom

De tweede dag van de Fespa in Amsterdam bracht een aanzienlijk groter aantal bezoekers naar de beurs, met een flink deel over ’s lands grenzen.

Voor de standhouders van (vooral) hardware goed nieuws want bezoekers die verder moeten reizen om de beurs te bezoeken hebben vaker concrete koopintenties. Er heerst dan ook optimisme bij de standhouders over de uitkomst van deze beurs al is dat optimisme niet helemaal gelijk verdeeld.

Rustige ESE
De show is verdeeld over de vier hallen van het Europa complex. Voor de Europa Sign Expo, waar het draait om halffabrikaten, frames en verlichte reclame voor de signmakers, is een eigen hal gereserveerd, maar die is niet volgeboekt. Het aantal exposanten hier blijft duidelijk achter ten opzichte van voorgaande beurzen en wellicht mede daarom laten een aantal bezoekers de hal links liggen.

DtF/DtG
In de achterste hal vinden we zowel zeef- als digitaal druk gericht op textiel. Ook hier gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het aanbod niet compleet is. DtF is hier één van de topics en komt op verschillende stands terug. Opvallend is dat er hier, naast systemen met een baanbreedte van 30 of 50 cm, ook kleinere installaties worden aangeboden met een baanbreedte van 20 cm, daarmee komt DtF binnen handbereik van bedrijven die een minder groot volume aan textiel verwerken en een serieus alternatief zoeken voor aanschaf van een instapmodel uit de DtG printerreeks. Onduidelijk is nog wel hoe stabiel dit proces is als je het niet frequent gebruikt.
Het aanbod aan DtG printers is incompleet. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuws is op dat vlak. Brother laat naast de GTXPro een nieuw printermodel zien: de Brother GTX600. Deze printer is uitgerust met nieuwe printkoppen met een hogere capaciteit en biedt naar keuze een hogere afdrukresolutie of een hogere printsnelheid. Al teveel wil de standbemanning daarover niet kwijt. In januari 2022 weten we meer, dat is voor nu de geplande releasedatum.

Interieurdecoratie
In de doorgang tussen de hallen in is er plek gemaakt voor Printeriors, waar je verschillende materialen en toepassingen voor interieurdecoratie ziet. Op compacte wijze worden verschillende stijlen getoond. Het laat zien hoe we, door verschillende technieken te combineren, zowel wandbekleding als gordijnstoffen en kussens een eigen look & feel kunnen geven. Wat ons betreft moet je dan ook even bij Hexis langs. Die heeft onder de naam HEX’perience een compleet systeem ontwikkeld voor het drukken van patronen op folie die met een laminaat verschillende eigenschappen kan krijgen. De vloer met zowel tegel- als houtlook van de eigen stand is ermee uitgevoerd en valt op door de goede antislipwerking van het hier toegepaste laminaat.

Contact
Bij evenementen zoals deze draait het allemaal om contact en daarbij gaat het niet alleen om contacten tussen leveranciers en afnemers, maar ook om de contacten tussen beursbezoekers onderling. Zulke contactmomenten waren er ook op de tweede dag volop. We hebben dan ook veel bekenden gesproken. Woensdag was ook de dag dat zowel FESPA Nederland als FESPA België de eigen leden had uitgenodigd voor een bezoek aan de beurs. De besturen van beide landenorganisaties hadden voorafgaand aan deze dag besloten er gelijk maar een uitwisselingsmoment van te maken, waarbij de leden over en weer in gesprek konden tijdens de ontvangst in de VIP ruimte. De beide besturen zijn inmiddels in gesprek om op meer vlakken samen op te trekken. Vanuit FESPA Nederland was er ook nog het nieuws dat FESPA Nederland voorzitter Wouter van As zitting neemt in de FESPA Board. Tegelijkertijd is Enrico Steijn teruggetreden, na een lange staat van dienst als penningmeester.
Over FESPA Nederland gesproken; Het heeft, net als FESPA België, een eigen stand. Wie zich er ’s middag rond half vijf meldt kan rekenen op een ‘kalt kletske’: het prettig bittere IPA bier uit Dokkum. Men komt daar mede ondernemers tegen om even bij te praten. Iedereen is er welkom!