SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

15-10-2021

FESPA dag 3: routine

Na de derde dag op Fespa Global Expo kunnen we constateren dat de routine er inmiddels al aardig in zit. Eerst de coronacheck en het polsbandje en dan naar binnen met het toegangsbewijs op de FESPA app.

Ook deze derde dag mag zich verheugen in aardig wat bezoekers. Nautasign draagt daar aan bij door voor zo’n 100 klanten een speciale beurstour te organiseren waarbij haar partners worden bezocht en de deelnemers tekst en uitleg krijgen op verschillende stands.

Textieldoek
Zowel standhouders als bezoekers zijn voor het merendeel positief gestemd. TTS  is blij dat het na een lang periode weer live kan communiceren. De look and feel van textiel kan je op een beurs veel beter overbrengen dan via online filmpjes. Er zijn mede door corona de afgelopen anderhalf jaar behoorlijk wat uit polyester garens samengestelde textieldoeken bijgekomen voor interieurtoepassingen, waaronder het textielbehang MuroSubli. Maar ook voor toepassingen bij relatiegeschenken en merkdragers zoals handdoeken en fleece dekens. Het lukt steeds beter om met polyesterdoek de beleving van natuurlijke stof te benaderen. Daarmee wordt het afzetterrein steeds breder. Ook de vraag naar reclamedoeken neemt nu weer toe.

Textieldoek snijden
Op meerdere stands wordt textieldoek gesneden. Een nieuwe speler op dat front is Hasler dat haar Magna snijsystemen in verschillende breedtes kan leveren. Op de stand staat ook een versie met een breedte van 5 meter. De machine in kwestie zal na de beurs bij Van Straaten worden geïnstalleerd, zoals bezoekers ook eenvoudig zelf kunnen vaststellen met een blik op de prints die op deze machine worden uitgesneden.

China
Op de beurs zijn een aantal leveranciers uit China te vinden. Flora en Handtop zijn allebei al langer actief in onze regio. Hun meeste verkopen realiseren ze in Oost Europa waar ze tegenwoordig ook dealers hebben die de eerste lijn support doen. Ze hebben als standbemanning dan ook een aantal dealers gevraagd uit de landen waar ze vertegenwoordigd worden. Leerzaam om daar mee te spreken. De criteria die daar gehanteerd worden bij de aankoop zijn niet gelijk aan de onze, ook de marketing verschilt. Bij Handtop mogen we de volgende dag wel terugkomen als we wat vragen willen stellen, een originele aanpak. Bij Flora spreken we een Poolse distributeur. Voor de informatie over de textielprinter worden we verwezen naar het folderrek. Daar is alleen een folder te vinden van een bredere versie van de printer. De specs op papier zijn ongelofelijk; met 8 Epson printkoppen 600 m2 afdrukken. De manier waarop de jumborol invoer en opvang aan de achterkant zijn gesitueerd met de juiste rollen in de baan om de baanspanning constant te houden ziet er goed doordacht uit. Het bedrukte papier wordt aan de onderzijde van de printer teruggevoerd en daarbij gedroogd. Het zorgt voor een minimaal ruimtebeslag. Jammer is dan weer dat er gebruik wordt gemaakt van een verwarmingssysteem dat veel warmte aan de omgeving afgeeft. Het is een goed voorbeeld van een printer die met extra engineering van een Europese distributeur en eerlijkere specs een groter publiek kan aanspreken.

Meer over de FESPA Global Print Expo leest u in SignPro Benelux nr 5 die begin november verschijnt.