Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Impuls productieprint Ricoh door overname LAC Corporation

Ricoh neemt Lac Corporation over voor impuls productieprintRicoh neemt LAC Corporation over. LAC beschikt over inkjettechnologie voor het printen op driedimensionale oppervlakken, zoals muren, zijkanten van auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, banden en glazen flessen. De overname is gericht op het versterken van de Commercial & Industrial Printing propositie, een van de drie groeistrategieën van Ricoh.

LAC, opgericht in 1983, ontwikkelde een technologie die het mogelijk maakt inkt met een hoge viscositeit, op een afstand van maximaal 100 mm, rechtstreeks op driedimensionale objecten te printen. Met deze technologie ontwikkelt, produceert, verkoopt en ondersteunt het bedrijf industriële printsystemen voor auto’s, flessen met vloeibaar petroleumgas en veel meer. In februari kondigde Ricoh haar nieuwe groeistrategie ‘RICOH Ignite’ aan.

Aanbod verbreden

Het doel van deze strategie is om het klantenbestand uit te breiden door het aanbod van printtechnologie te verbreden. Al ruim veertig jaar ontwikkelt Ricoh inkjettechnologie, die tegenwoordig niet meer alleen wordt ingezet voor het printen in kantooromgevingen, maar ook voor commerciële en industriële printtoepassingen op verschillende gebieden, waaronder lifestyle. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor ‘display printing’ en ‘applied printing’, waarbij processen en materialen gecombineerd worden om meer toegevoegde waarde te creëren voor klanten, aldus Ricoh.

De investering in LAC is onderdeel van het Growth Strategy Plan van Ricoh. Door de inkjettechnologie van LAC te combineren met de technologie van Ricoh, creëert Ricoh naar eigen zeggen meerwaarde voor haar klanten. Daarnaast is Ricoh van plan om het assortiment van LAC via het eigen netwerk ook in andere regio’s op de markt te brengen.

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

web-banner-VSBN

Poll

Stagiares

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl