Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Hoge opkomst bij digital signage evenement Ultro en SIBON

Hoge opkomst bij digital signage evenement Ultro en SI達ONHet gezamenlijk door SI’BON en Ultro International opgezette evenement op 12 april, over de inzet van schermen voor digital signage, trok rond de 100 bezoekers. Tijdens het evenement werd ingaan door het door Allsee opgezette eco systeem van hard- en software voor het vullen van de verschillende typen schermen van dat merk. Dat juist dit merk voorbijkwam heeft alles te maken met de keuze van Ultro on de producten van dit merk in het assortiment op te nemen. Plaats van handeling was het pand van Ultro in Schiedam dat voor de gelegenheid was omgebouwd tot presentatieruimte en ontvangstzaal in één.

Signage oplossingen

De aftrap kwam van Pieter Sneep (Ultro) en Vincent de Klerk (SI’BON) die de bezoekers welkom heetten. Sneep legde uit dat Ultro al langere tijd op zoek was geweest naar een goede leverancier van kwalitatief hoogwaardige producten die pasten bij de aanpak die Ultro nastreeft. Het bedrijf waarmee Ultro in zee is gegaan, levert al 10 jaar digital signage oplossingen in de Engelse markt en heeft daarmee veel ervaring in huis. Bovendien sprak de eenvoud van de softwareoplossingen Sneep aan, net als het feit dat er 3 jaar garantie wordt gegeven op de hardware.

Omvang markt digital signage

Ultro medewerker Toine Keijzers heeft het digital signage project onder zijn hoede. Hij gaf de aanwezigen uitleg over aanpak en gebruik, bijgestaan door Tom Debruyne van Allsee. Keijzers ging allereerst in om de omvang van de markt voor digital signage die nu al circa 22,6 miljard dollar zou bedragen en in 2023 naar 32 miljard moet zijn gestegen. Vervolgens kwamen de verschillende toepassingen kort aan bod en werd ingegaan op bussinescases voor signmakers. Je kunt op verschillende manieren betrokken zijn vertelt Keijzers de zaal: Van verkoper en installateur van de hardware tot aan de beheerder en content ontwikkelaar of zelfs advertentieverkoper. 'In Engeland weten verschillende middenstanders de aanschaf en exploitatiekosten van hun eigen digital signage schermen terug te verdienen met het plaatsen van advertenties van andere bedrijven', vertelt Debruyne later.

Keur aan schermen

Er is binnen het Allsee programma een keur aan schermen beschikbaar voor binnentoepassingen en buitentoepassingen al of niet voorzien van aanraakmogelijkheid. Een eigen media player, met Android besturing zorgt voor het weergeven van content en maakt het mogelijk het scherm aan internet te koppelen via bedrade of draadloze netwerken. Dat is niet alleen praktisch als er gebruik maken van de cloud voor het ontwikkelen van content, maar levert bovendien de mogelijkheid om op afstand het scherm te controleren als er een probleem optreedt.
Vervolgens kregen we een tweetal demo’s gericht op het maken van content. De meest eenvoudige oplossing is het gebruik van met het scherm meegeleverde Windowspakket, waarmee je de scherminhoud op een USB stick schrijft. De basisversie maakt beeldwisselingen mogelijk via een tijdschema en laat onder andere toe toe om rechtstreeks in de software teksten in te voeren. De oplossing is echter niet Wysiwyg zodat je de beeldvoorbereiding vooraf in bijvoorbeeld Photoshop moet uitvoeren om te zorgen voor de exacte uitsnede. Jet slaat de content via een usb-stick permanent op de mediaplayer van het scherm.

Cloudoplossing

Er is ook een uitgebreidere cloud oplossing, waarbij je in in de cloud content ontwikkelt. Dat biedt meer mogelijkheden voor het toevoegen van allerhande internet content, inclusief streaming video. Wie kiest voor een aanraakscherm kan in de cloudversie eenvoudig de interactiviteit inbouwen die inzet van een aanraakscherm aantrekkelijk maakt. Je kunt vanuit het Content Management Systeem in de cloud de ontwikkelde scherminhoud via internet naar de mediaplayer van het scherm sturen. Wie dat niet wil of kan, kan ook hier de usb stick gebruiken voor overbrengen van de content. Voor Mac gebruikers is de cloud versie ook de enige manier om zelf content te ontwikkelen. Voor gebruik van de cloudsoftware moet per scherm een abonnement worden afgesloten.

Er kwam nog meer voorbij. Voor geïnteresseerden in de materie heeft Ultro een nieuwe site ingericht . Aan het einde van de bijeenkomst werd er ook nog een scherm verloot onder de aanwezigen. Geert Koenen van Signs for You was de gelukkige winnaar. Daarna was het tijd voor de netwerkborrel en een goed verzorgd warm buffet.

Bij de foto: Geert Koenen wordt gefeliciteerd door Toine Keijzers

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

3_190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
4_283x236_blok__Custom_
web-banner-VSBN

Poll

Is de invloed van vakanties van opdrachtgevers van invloed?

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl