Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

200.000 m2 commerciŽle buitenreclame reclame in Nederland

200.000 m2 commerciŽle reclame in NederlandRegelmatig krijgt onderzoekbureau Nabb de vraag hoeveel vierkante meter reclame in Nederland geplaatst is.

Dat onderzocht het adviesbureau voor buitenreclame. In totaal komt het bureau op 200.000 m2 reclame, waarvan het grootste deel in de openbare ruimte geplaatst is (>90%). In de afgelopen jaren zien zij een daling van het aantal analoge billboards, maar wel een stijging van 2m2-reclamevitrines (niet specifiek in abri’s, maar juist op nieuwe locaties zoals in winkelcentra).

Populaire formaten

Reclame op het 2m2-formaat neemt sowieso het grootste aandeel in, gevolg door A0-reclame (2-Signsborden, frames op nutsvoorzieningen). Hoewel er slechts een beperkt aantal reclamemasten staan (circa 140), zijn deze door hun grote oppervlakte (meestal 100m2 per zijde) toch opvallend aanwezig.

Lichtmastreclames en plattegrondkasten staan ook in vrijwel elke gemeente en zijn bepalend voor de uitstraling van de openbare ruimte.

Het aantal m2-digitale reclame is nog relatief beperkt (<2%), maar zal naar verwachting snel gaan groeien.

Reclamedruk

De reclamedruk is het -vanzelfsprekend- het grootste in de grote steden. De vier grootste steden zijn verantwoordelijk voor bijna 30% van het totaal aantal vierkante meter.

Deze analyse betreft de vlakken zoals deze door buitenreclame exploitanten geplaatst zijn – reclame voor de eigen onderneming nemen wij niet in beschouwing.

 

(bron: Nabbnet)

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

3_190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
4_283x236_blok__Custom_
web-banner-VSBN

Poll

Is de invloed van vakanties van opdrachtgevers van invloed?

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl