Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

HP introduceert Indigo behangoplossingen op Heimtextil

HP introduceert Indigo behangoplossingen op HeimtextilHP Inc. onthult op Heimtextil in Frankfurt een nieuwe collectie digitaal geprinte interieurs. Het bedrijf presenteerde de nieuwe technologie in verschillende, door designers ontworpen ruimtes, met elk een ander doel. Het assortiment beschikbare decoratieve printoplossingen van HP blijft groeien en het aantal creatieve mogelijkheden voor designers neemt toe.
 
Ook introduceert HP het nieuwe HP Indigo behangpapier: een aanvulling op het HP Indigo 20000 digitale printsysteem waarmee behangproducenten de transitie kunnen maken van analoge productie naar een digitaal printproces. Hiermee blijft volgens HP de kwaliteit van gravure gewaarborgd, en maakt men gebruik van voordelen zoals on-demand printen, snelle uitrol in de markt en een reductie van het afvalmateriaal.

Hedendaagse problematiek

In samenwerking met een team van designers, onder leiding van Jennifer Castoldi, zijn de ruimtes van de HP-stand op Heimtextil ontworpen om een verhaal te vertellen dat tot leven is gekomen met behulp van HP Latex en HP Indigo printtechnologie. De designs gaan in op hedendaagse problematiek zoals veroudering, duurzaamheid en de opwarming van de aarde in huiselijke omgevingen. Er is een woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en zelfs het kantoor van een tandarts.
 
De lancering van het HP Indigo Wallpaper is een voorbeeld van het groeiende printportfolio van HP op het gebied van decoratie. Zowel oneindig printen in hoge volumes met elke meter in een nieuw design is geen probleem. De nieuwe HP Indigo 20000 Digital Press Wallpaper-oplossing print 1.515 vierkante meter per uur, met een breedte van 74 centimeter.
 
De bewezen HP Indigo 20000 is digitaal geprogrammeerd voor het continu randloos printen, waardoor het ideaal is voor een herhalend behangpatroon en meer.

Textielmaterialen

Ook kondigde HP recentelijk een nieuwe lijn duurzame textielmaterialen voor HP Latex-printers aan, waarmee HP Latex-printers soft signage en decoratieve toepassingen kunnen produceren. De nieuwe textielen ontsluiten volgens HP mogelijkheden voor duurzaam HP Latex-printen op soft signage en maken nieuwe decoratieve toepassingen mogelijk, zoals gordijnen en vitrages, kussens, lampenkappen en tassen op stoffen gemaakt van 100 procent katoen of polyester. Sommige van de nieuwe textielen zijn wasbaar met een hitte-proces na het printen.
 
HP Latex op water gebaseerde inkt verkreeg ook de ECO PASSPORT certificering van Oeko-Tex voor textieltoepassingen. De grote voordelen van Latex-printtechnologie zijn de verbeterde printkwaliteit en de duurzaamheidsvoordelen.

HP op Heimtextil

De HP stand (Hal 6, C11) is voorzien van HP’s nieuwste digitaal geprinte design- en decoratietoepassingen. Van een tandartsenkantoor met antibacterieel behang tot een lounge met geluidsabsorberende sofa’s en OLED behang. Op de stand is verder het vogende te zien:
•    De nieuwe HP Indigo Behang-oplossing in de woonkamer, inclusief decoratieve items voorzien van fotoherinneringen.
•    Demo’s op de HP Latex 570 printer, die een gehele muur bedekken.
•    Winkeletalage voorzien van banners geprint met Oeko-Tex® ECO-PASSPORT gecertificeerde inkt.
•    Designer Jennifer Castoldi is aanwezig op de stand om te spreken over de mogelijkheden van HP digitaal printen en de nieuwste trends in de industrie.
 

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
web-banner-VSBN

Poll

Stagiares

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl