Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Raad van State laat LED-scherm verwijderen

Raad van State laat LED-scherm verwijderenVeel bedrijven plaatsen grote LED-schermen aan hun gevel. Maar weten niet dat hier een vergunning voor nodig is. Dat overkwam ook het bedrijf Paul Meijering Metalen op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel. Op 24 augustus besloot de Raad van State  dat het bedrijf dit LED-scherm moet verwijderen.

Tegen eigen welstandseisen in

olgens de Raad van State is het scherm van 59 vierkante meter in strijd met het welstandsbeleid van de gemeente Zaltbommel. Daarom is de vergunning vernietigd. Het hoogste rechtscollege vindt dat de gemeente tegen de eigen welstandseisen is ingegaan. Die laten geen grotere LED-schermen dan 3 bij 0,75 meter (2,25 vierkante meter) toe. De gemeente Zaltbommel paste ten onrechte de eisen voor gewone reclameborden toe, stelt de Raad van State.

Een bewoner (overzijde van de provinciale weg) vindt het scherm levensgevaarlijk voor automobilisten. Bovendien heeft hij last van de lichtinval. Een ander argument van hem is dat het welstandsbeleid van de gemeente Zaltbommel een lichtreclame van dergelijke omvang niet toestaat.

Welstandsnota

De Raad van State heeft dus geen uitspraak gedaan over de verkeersveiligheid of lichtintensiteit, maar vond de plaatsing in strijd met de Welstandsnota. Issues ten aanzien van verkeersveiligheid zijn lastig te beoordelen; Rijkswaterstaat bijvoorbeeld heeft duidelijke regels ontwikkeld waar wel of geen reclameobjecten mogen staan, maar verbiedt ze niet totaal.
 

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
web-banner-VSBN

Poll

Stagiares

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl