Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Reputatie en groei

Voor een aantal signbedrijven lijken de grenzen van de groei in zicht. Niet om dat het slechter gaat, maar omdat er eenvoudigweg geen extra personeel kan worden aangetrokken. Dit terwijl de ZZPers die eerder snel beschikbaar waren als dat nodig was, nu maanden van tevoren moeten worden geboekt. Niet zelden blijkt na dergelijke klachten dat het signbedrijf dat met dergelijke personeelstekorten kampt een probleem heeft met de reputatie onder potentiële kandidaten.

Stageplaatsen

Vaak hebben deze bedrijven in de afgelopen jaren weinig of geen werk gemaakt van het aanbieden van stageplaatsen. En evenmin is er sprake van een intern opleidingsprogramma waarbij ze de medewerkers helpen verder te komen in hun vak. Dat laatste kan een voorwaarde zijn voor nieuw aan te trekken medewerkers, maar ook om te voorkomen dat de huidige medewerkers er op termijn over denken om naar een andere baas over te stappen.

Potentiële werknemers

Het is een goed moment om te beseffen dat je omgang met eigen personeel en stagiaires bijdraagt aan de reputatie van het bedrijf onder potentiële werknemers. Door aanbieden van stageplaatsen (en daar ook werk van maken) ben je bij een veel grotere groep potentiële kandidaten bekend als er een vacature is. Dat vergroot de groeikansen van je bedrijf in tijden van hoog conjunctuur, zoals nu.

Herman Hartman
Hoofdredacteur SignPro Benelux

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

190109_S_P19-Banner-283x236px-Registreer
web-banner-VSBN

Poll

Stagiares

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl