Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Verlof of niet

Met Koningsdag achter ons en nog de nodige vrije dagen in het verschiet, zijn er volop kansen om er een weekeind op uit te trekken. Of beter nog,  maar meteen die vrije dag aan te vullen tot een hele week verlof. Het is voor veel werknemers een aantrekkelijk optie. Maar geldt dat ook voor werkgevers? De orderportefeuille is, dankzij de aantrekkende economie, goed gevuld en geheel in lijn met de trend zijn de levertijden kort.

Eigenlijk zijn er extra werkkrachten nodig op de werkvloer, maar die zijn op dit moment lastig te vinden. Ook zonder extra vrijaf van medewerkers mist deze maand al een aantal productiedagen. De realiteit die zich hier opdringt is dat je in steeds minder weken per jaar kunt je rekenen op een volledige bezetting. De weken met een incomplete bezetting leiden soms tot aanzienlijk extra kosten voor de ondernemer.

Planning = hoofdpijn

De planning van verlofdagen is in steeds meer ondernemingen een hoofdpijn dossier die de nodige sociale behendigheid vraagt van de beheerder van dit dossier. Want dat Piet wel elk jaar vrij mag, omdat die altijd als eerste met de aanvraag komt, zet kwaad bloed bij collega’s, maar wellicht heeft Piet wel een heel goede reden.

Als ondernemer heb ook je het meest aan gemotiveerde en fitte medewerkers. Een week vrij kan er juist voor zorgen dat dit ook zo blijft.

Herman Hartman
Hoofdredacteur SignPro Benelux

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

web-banner-VSBN

Poll

Wat doe jij bij extreem weer?

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl