Facebook LinkedIn RSS Twitter
Sibon_0001_Banner-singpro
Leader 1

Groei opvangen

Nog maar enkele jaren geleden waren ondernemers blij als een vakkracht ontslag nam. Een man of vrouw minder op de loonlijst gaf ondernemers de kans om dat jaar met zwarte cijfer af te sluiten, in mindere jaren. Die stille sanering, is inmiddels achter de rug en bedrijven groeien weer volop. Er is inmiddels schaarste aan vakkrachten.

Inzetten van ZZPers

Het is heden ten dage normaal om naast eigen medewerkers ZZPers in te zetten maar dat is niet altijd de beste oplossing. Coördineren van werkzaamheden vergt veel tijd. Er moet voortdurend rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van ZZPers en het valt voor de eigen medewerkers niet altijd mee om steeds weer met anderen samen te werken.

Er zijn verschillende oplossingsrichtingen mogelijk. Als je er niet zeker van bent dat de drukte langere tijd duurt, lijkt soms niets doen nog het beste. Meer volwaardige vakkrachten aanwerven is weliswaar lastig, maar door slim gebruik van ERP software en andere digitale workflow gereedschappen kun je met dezelfde ploeg meer doen.

Goede taakverdeling

Een punt dat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is dat medewerkers niet alleen onderling maar ook met externen een goede taakverdeling moeten hanteren. Trainen van hun communicatievaardigheden helpt ze efficiënter te werken. Met als bonus vaak ook beter met klanten communiceren, die als je goed uitlegt waarom je ergens meer tijd voor nodig hebt, vaak begripvoller zijn dan gedacht.

 

Herman Hartman
Hoofdredacteur SignPro Benelux

Lid worden? Of adverteren?

Laat u door ons terugbellen.

1_Banner283x236
web-banner-VSBN

Poll

Wat is jouw recept om de groei van het werkt het hoofd te bieden?

zzsignplein_logo2
Lees online!

Lees Signpro Online!

Zoeken in eerdere edities? Bekijk ze hier

Aanmelden bij signpro.nl

© 2018 SignPro Benelux